Αγαπητοί μας φίλοι, φίλες,
Σύντροφοι/φισσες ….
Η ισχυροποίηση των αγωνιστικών συνδυασμών του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές σε Δήμους, Περιφέρειες, Ευρωβουλή αλλά και Βουλή μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την τόσο αναγκαία, για το λαό μας , δύναμη κρούσης προκειμένου
- να αποτραπεί η ολοένα εντεινόμενη καπιταλιστική βαρβαρότητα
- να οργανωθεί και να γιγαντωθεί το ωστικό κύμα των λαϊκών διεκδικήσεων, για μια ζωή με δικαιώματα, με πληρότητα - τη μόνιμη και σταθερή εργασία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την κοινωνική ασφάλιση κ.α - αντάξια των σύγχρονων αναγκών μας.
- να σμιλέψει η αισιοδοξία την ελπίδα και το χαμόγελο στις γειτονιές πώς τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Πώς υπάρχει διέξοδος, η οποία βέβαια δεν έχει καμιά σχέση με το ματωμένο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, των πολιτικών της Ε.Ε με τα διαρκή μνημόνια καταδυνάστευσης των λαών.
Μιας ανάπτυξης που υπηρετήθηκε με απόλυτη επιτελικότητα και συνέπεια από τις Περιφερειακές και Τοπικές Διοικήσεις, όχι μόνο τα χρόνια της κρίσης, αλλά πολύ νωρίτερα.(Μάαστριχτ΄92). Πρωτοστάτησαν στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην απώλεια του δωρεάν χαρακτήρα βασικών κοινωνικών δομών (βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητισμός, πολιτισμός κ.α.), στο γερό χαράτσωμα των δημοτών. Να θυμίσουμε και πάλι ότι στην περιοχή των Νοτίων, ο Δήμος μας έχει τα ακριβότερα τέλη. Επίσης, να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος (65%) του Προϋπολογισμού για το 2019 στηρίζεται στα λεγόμενα ίδια έσοδα. Γενικότερα, η δεσμευτική προοπτική για την Τ.Δ , βάσει «μεταμνημονιακού» μεσοπρόθεσμου, είναι μέσα στην επόμενη πενταετία, δηλαδή το 2022 τα ίδια έσοδα να υπερκεράσουν την ολοένα μειούμενη κρατική χρηματοδότηση.
Ταυτόχρονα, διευρύνθηκε και θωρακίστηκε ακόμα περισσότερο το νομικό πλαίσιο (από τον Καλλικράτη..στον Κλεισθένη) για αποτελεσματικότερη χειραγώγηση και ενσωμάτωση της κοινωνικής δυσαρέσκειας. Κυριολεκτικά κυματοθραύστες της λαϊκής αγανάκτησης, ιδιαίτερα οι δημοτικές αρχές, ανεξάρτητα από το ποια αστικά κόμματα στήριζαν τις διοικήσεις τους (πλην των Κομμουνιστών!), διαχειρίστηκαν προγράμματα κατευνασμού-μοιράσματος της φτώχιας, μέσα από την οργάνωση συσσιτίων, κοινωνικών παντοπωλείων, φαρμακείων κτλ (στον δήμο Αλίμου περίπου 600 συμπολίτες μας υποστηρίζονται απ΄αυτά) .Το φιλανθρωπικό πλαίσιο των αναγκαίων, κατά τ΄άλλα , τέτοιων δράσεων, όταν δεν επικουρηθεί με δραστικά μέτρα ουσιαστικής κοινωνικής αλληλεγγύης, αντί να αποτελέσει χείρα βοηθείας για να ορθοποδήσει κανείς, εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε γρανάζι μοιρολατρίας, αποδοχής μειωμένων απαιτήσεων, ευάλωτη εκλογική πελατεία που θα μετουσιωθεί τελικά σε κοινωνική ομηρία.
Πώς μπορεί να διακρίνει κανείς τα παραπάνω πίσω από τα ιλουστρασιόν προεκλογικά φυλλάδια είτε της παρούσας δημοτικής αρχής του κ. Κονδύλη, είτε των άλλων υποψήφιων συνδυασμών (Ορφανού, Τσιαμίτα, Χαρίτου, Μέξα κλπ; Ποιες διαστάσεις της προεκλογικής ατζέντας των αντιπαραθέσεων αφορούν την πραγματική επίλυση των λαϊκών αναγκών;
Να σημειώσουμε αρχικά ότι η «διαπαραταξιακή» κινητικότητα με μεταγραφές δ. συμβούλων έχει ξεκινήσει και στον Άλιμο και αναμένεται να κορυφωθεί το υπόλοιπο διάστημα (μια νοσηρή πραγματικότητα για το αστικό σύστημα, που δεν περιορίζεται στη Βουλή!).Το γεγονός αυτό και μόνο αρκεί για να αναδείξει την ουσιαστική ανυπαρξία διαχωριστικών πολιτικών γραμμών, ιδιαίτερα για τους χώρους της Ν.Δ και του ΚΙΝΑΛ(ΠΑΣΟΚ). Οι εκπρόσωποί τους (Τσιαμήτας, Ορφανός) δεν έχουν το κομματικό χρίσμα, ενώ μια τέτοια άτυπη στήριξη εκφράζεται ανεπίσημα και στο πρόσωπο του «ανεξάρτητου» κ. Κονδύλη.
Σε ζητήματα όμως κεντρικών πολιτικών επιλογών, δηλαδή της εκχώρησης υπηρεσιών καθαριότητας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ιδιωτικοποιήσεων,(οδοφωτισμός LED), εμπορευματοποίησης της γης -το δάσος και η έκταση του κτήματος Τραχώνων, η παραλία, το πάρκο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, το Κολυμβητήριο, η Μαρίνα Αλίμου, καθώς και των διαδημοτικών συμπράξεων προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών επιχειρήσεων κ.α, υπάρχει πλήρης σύμπνοια.
Οι διαφοροποιήσεις αφορούν συνήθως διαχειριστικά ζητήματα ή παρατηρήσεις για την τήρηση των νομικών διαδικασιών, κάτι από το οποίο δεν μπόρεσε να ξεφύγει και η παράταξη «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι», που στηρίζεται στις επικείμενες εκλογές από τον Σύριζα. Όσο και αν προσπαθούσε να αντιπολιτευτεί ως «αριστερά» τις επιλογές της διοίκησης , προσέκρουε στη στρατηγική επιλογή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να στηρίζει την ανταποδοτική και επιχειρηματική λειτουργία των Δήμων.
Ένα πρόσφατο παράδειγμα, που αφορά τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις είναι και η επισκευή του κρηπιδώματος της παραλίας Αλίμου-του σύγχρονου γεφυριού της Άρτας, που χτίστηκε στα χρόνια της επταετίας χωρίς την αντίστοιχη μελέτη. Η σύγχρονη τεχνογνωσία και οι επιστημονικές δυνατότητες έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ , ώστε όχι μόνο μπορεί να προβλεφθεί και να «τιθασευτεί» η δύναμη της θάλασσας, αλλά και μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων (τεχνητού λιμενοβραχίονα, τεχνητών νησίδων από ογκόλιθους) να αλλάξει το τοπίο , να αναδειχθεί και να αποδοθεί στο λαό ένα ακόμα ελεύθερο κομμάτι της παραλίας.
Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε προτεραιότητα σε μια σοσιαλιστική κοινωνία, που θα διευθετούσε άμεσα το ζήτημα, στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού. Στην περίπτωση του αστικού κράτους και ειδικά στην εποχή της «εργαλειακής» σχέσης κράτους-επιχειρηματικών ομίλων, για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη και αμεσότερη χρηματοδότησή τους , τέτοιου είδους δαπάνες, που αφορούν την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια του λαού, και δεν αφήνουν περιθώρια «μπίζνας», δεν είναι επιλέξιμες.
Στη συζήτηση του Δ.Σ , στις 6-2-19, αφού καταγγέλθηκε η γραφειοκρατική αναλγησία της Κτηματικής Υπηρεσίας του υπ. Οικονομικών, που δεν δίνει άδεια για την επισκευή, ξεκίνησε ένα μπαράζ προσωπικών αντιπαραθέσεων όσων δημ. συμβούλων βρέθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια στη διοίκηση του Δήμου και δεν υπήρξαν αρκούντως «καταφερτζήδες» να φέρουν σε πέρας το πρόβλημα. Καμιά βαθύτερη κριτική στην εξουσία, κανένα ξεμπρόστιασμα των τεράστιων διαχρονικών ευθυνών της Περιφέρειας, που όχι μόνο αδιαφόρησε για το θέμα, αλλά κυριολεκτικά σκανδαλωδώς η διοίκηση της Ρ. Δούρου απέσυρε από τον Προϋπολογισμό του΄19, ως βαρίδι, τη χρηματοδότηση του έργου με 600 χιλ…, κανένα κάλεσμα για ενημέρωση του κόσμου και οργάνωση αγώνων, όπως προέτρεψε η Λαϊκή Συσπείρωση.
-Έτσι εννοεί το καπιταλιστικό κράτος τη μέριμνα για τη ζωή του λαού, παίζοντας στα ζάρια με το πρόσχημα των μη επιλέξιμων δαπανών, την ανάληψη ευθυνών για τους τραγικούς θανάτους από σεισμούς (Κεφαλονιά, Μυτιλήνη), τις πλημμύρες (Μάνδρα Αττικής), από πυρκαγιές (Μάτι).
- Έτσι εννοούμε εμείς την δυναμική της λαϊκής αντιπολίτευσης, είτε είμαστε στην αντιπολίτευση , είτε στο τιμόνι της διοίκησης ενός δήμου - ανάδειξη των υπαίτιων και οργάνωση των αγώνων για απόσπαση όσο το δυνατό περισσότερων κατακτήσεων, γιατί η διεκδίκηση δεν είναι ζήτημα μιας διαπραγμάτευσης, αλλά ανειρήνευτης και στοχοπροσηλωμένης πάλης!
Τις ίδιες θέσεις και προτάσεις εκφράζουμε με σταθερότητα για την ουσιαστική ενημέρωση των Αλιμιωτών σε ζητήματα που αφορούν τις επιπτώσεις από τις «αναπτυξιακές» επενδύσεις στο Ελληνικό και τη Μαρίνα Αλίμου. Γιατί όσο περισσότερο ξετυλίγεται το κουβάρι για το τι πάει να γίνει στους χώρους αυτούς , τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται μια ωμή πραγματικότητα- ότι όχι μόνο θα είναι απαγορευτικές οι χρήσεις των ιδιωτικών υποδομών τους, αλλά θα επιβαρύνεται τραγικά η ζωή των κατοίκων και των μικροεπαγγελματιών των γύρω περιοχών.
Αξίζει να αναφερθούμε στο σημείο αυτό σε μια μόνο πτυχή της τεράστιας απάτης που συντελείται, της κοροϊδίας , στην οποία επενδύουν οι δημοτικές δυνάμεις και των τριών δήμων (με πρωτοστατούντα τον κ. Κωνσταντάτο της Αργ-Ελληνικού), για να πείσουν ότι ήταν τόσο κοστοβόρο το έργο , που μόνο με επιχειρηματική δραστηριότητα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Η μελέτη του «επενδυτή» για το πράσινο στο πάρκο, αφού αναφέρεται σε σημαντικά μειωμένα ποσοστά κάλυψης με βλάστηση, παραδέχεται ότι ο υδροφόρος ορίζοντας είναι επαρκής, δηλαδή υπάρχει αρκετό νερό για να συντηρηθεί το πράσινο, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση!!! Επίσης, όσα δημοσιοποιούνται στα σχέδια περιβαλλοντικών επιπτώσεων και οι χωροταξικές μελέτες αναγκάζουν και τη δική μας δημοτική αρχή να παριστάνει την εξαπατημένη, τη «ριγμένη» , ενώ έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης στο παιχνίδι αποπροσανατολισμού του κόσμου και τις αυταπάτες που συντηρεί ότι δήθεν θα υπάρξει όφελος τόσο για τον επενδυτή, όσο και για τον λαό.
……………………………………………………..
Μια ακόμα συνεισφορά των τοπικών διοικήσεων, ειδικά στα χρόνια της κρίσης, ήταν να συμφιλιώσει τον κόσμο με την ιδέα των μειωμένων προσδοκιών και απαιτήσεων, να νομιμοποιήσει στη συνείδησή του ,ως μονόδρομο ,τον ιδιότυπο «ρεαλισμό της υποταγής», τη λογική του τύπου: «αυτά μπορούν και πάλι καλά να λέμε!».
Μια τέτοια περίπτωση είναι η ευθύνη για το στήσιμο και την συντήρηση των σχολικών υποδομών, που πέρασε στους Δήμους τη δεκαετία του΄90. Η χρόνια κρατική υποχρηματοδότηση, ουσιαστικά η εγκατάλειψη μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης, που αφορά το δικαίωμα στην ολόπλευρη μορφωτική διαδικασία , όση προσπάθεια και αν γίνεται να συγκαλυφθεί με τις μικροεπισκευές δεν μπορεί να φτιασιδώσει την τραγική ανεπάρκεια στο υλικό αυτό κομμάτι του εκπαιδευτικού θεσμού (γιατί υπάρχει βεβαίως και το θέμα της υποστελέχωσης των σχολικών μονάδων, με κενά σε εκπαιδευτικούς, που φτάνουν τις 30 χιλ και καλύπτονται με τους πάγιους τρόπους της αναπλήρωσης, των ευέλικτων εργ, σχέσεων, ακόμα και με εργολαβικές προσλήψεις , όπως στην περίπτωση των παιδικών σταθμών του Δήμου μας, κτλ).
Το σχολικό κτίριο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαπαιδαγώγησης του νέου ανθρώπου, γιατί προάγει τη μορφωτική κουλτούρα, τη στάση ζωής για μάθηση. Απαίτηση και δυνατότητες των καιρών είναι η εκπαίδευση να παρέχεται με όρους επιστημονικής εντιμότητας στους μαθητές, σε φωτεινές ζεστές αίθουσες, σε μονάδες με εργαστήρια καλλιτεχνικών μαθημάτων, φυσικών επιστημών, με ειδικούς στεγασμένους χώρους άθλησης, χώρους μουσικής, θεάτρου, αλλά και υποδομές σίτισης και ξεκούρασης. Αλήθεια, σε ποια δημόσια σχολική μονάδα συνυπάρχουν όλα αυτά; Η πραγματικότητα, όσο και αν εξωραΐζεται παραμένει διαφορετική: αίθουσες διδασκαλίας για όλες τις χρήσεις-ολοήμερου, σίτισης, πατέντες χωρισμού αιθουσών σε διαδρόμους με γυψοσανίδες, ανύπαρκτες αίθουσες εκδηλώσεων, έλλειψη κλειστών χώρων άθλησης, στρυμωγμένες σε βοηθητικούς χώρους «κατ ευφημισμό» σχολικές βιβλιοθήκες κτλ, κτλ.
Να προσθέσουμε στα προηγούμενα το τεράστιο θέμα της καθαριότητας, τη διαιώνιση μιας απαράδεκτης κατάστασης να μην εξασφαλίζεται η μόνιμη και σταθερή εργασία των καθαριστριών, να πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους την αυτονόητη αυτή ανάγκη. Τι απ΄όλα τα προηγούμενα αποτελεί πλαίσιο πάλης των πολιτικών δυνάμεων, που είτε διαχειρίζονται τα ζητήματα αυτά, είτε διεκδικούν τη διαχείριση, χωρίς να θίγουν τη ρίζα του άθλιου αυτού εποικοδομήματος;
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση ο αγώνας για δημόσιο δωρεάν σχολείο σε κτίρια σύγχρονα και ασφαλή είναι αδιαπραγμάτευτος. Δε σταματήσαμε ποτέ να προβάλλουμε την ανάγκη αυτή με κάλεσμα σε αγωνιστικές διεκδικήσεις τους Συλλόγους Γονέων, απέναντι σε διοικήσεις που τους θέλουν απλούς χειροκροτητές και διαύλους της εκλογικής τους πελατείας! Οι δυνάμεις μας έδωσαν στην Ένωση Γονέων στην υπόθεση αυτή τον καλύτερο εαυτό τους! Δεν παραιτηθήκαμε ποτέ να θέτουμε την αναγκαιότητα για το χτίσιμο νέων σχολικών μονάδων, όπως του 8ου Δημοτικού, την διασφάλιση του δευτεροβάθμιου αντισεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων, τη δωρεάν και ακώλυτη πρόσβαση των παιδιών στον αθλητισμό, την τέχνη κτλ.!
Στόχοι που παραμένουν στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών μας και για έναν ακόμη λόγο- να μην εγκατασταθεί στη συνείδηση της νεολαίας, στους σημερινούς 17ρηδες, που ψηφίζουν φέτος και που μεγάλωσαν μέσα στα χρόνια της κρίσης, η επίπλαστη πραγματικότητα των μειωμένων προσδοκιών για το μέλλον. Να μην αποτελέσουν πρότυπα ζωής οι επικοινωνιακού τύπου ψευτοεθελοντισμοί και οι ευκαιριακές δομές των κάθε είδους ΜΚΟ, πολύ δε περισσότερο να μην να μη γίνει η δίκαιη αγανάκτησή τους λεία στα δηλητηριώδη βέλη της Χ.Α, αλλά αντιθέτως να μπορέσουν να δούνε την ομορφιά της ζωής και αγωνιζόμενοι να ζήσουν σε μια πόλη και μια χώρα
Χωρίς κοινωνικές ανισότητες και κοινωνικούς αποκλεισμούς
Χωρίς ανέργους, φτώχεια, νεολαία με αδιέξοδα και παιδιά σε εξάρτηση (με τα λόγια του Κ. Πελετίδη, στο σημ. Ρ)
Χωρίς να υποτιμάται η ανθρώπινη ζωή και υπόσταση, μπροστά στις αδηφάγες βλέψεις του κεφαλαίου, να υποτιμούνται οι ανάγκες μας και να παραχωρείται δημόσια γη και υποδομές για επιχειρηματική δράση. Αξιοποίησή τους για τη κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, για υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, για πάρκα και για τους αναγκαίους ελεύθερους χώρους.
Χωρίς να κινδυνεύει η ανθρώπινη ζωή. Να χρηματοδοτούνται με κρατική ευθύνη έργα και να παίρνονται γενναία μέτρα για την πρόληψη κι αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, χιονοπτώσεις, παγετούς κ.α.) Να προστατεύεται το περιβάλλον που ζούμε- Ατμόσφαιρα, νερά, αστικό πράσινο κι ελεύθεροι χώροι, ασφαλής διευθέτηση ρεμάτων προστασία από τη θαλάσσια ρύπανση και την ασυδοσία της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της ανταπόδοσης, των ΣΔΙΤ και των παραχωρήσεων σε ιδιώτες, των ΜΚΟ και των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Χωρίς τη δαμόκλεια σπάθη των ασήκωτων φορολογικών επιβαρύνσεων, τη ληστρική αφαίμαξη των νοικοκυριών με ανταποδοτικά τέλη και λογική ανταποδοτικότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών. Αντιθέτως να υπάρχει εξασφάλιση της λειτουργίας και ανάπτυξης νέων δημόσιων κοινωνικών δομών με σύγχρονες, δωρεάν παροχές και υπηρεσίες για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
……………………………………………………………..
Για εμάς παραμένουν στη πρώτη γραμμή αιτήματα όπως:
• Να αποδοθούν στους δήμους όλοι παρακρατημένοι πόροι. Πλήρης κρατική χρηματοδότηση του δήμου που να καλύπτει των σύνολο των αναγκών με αύξηση της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου με 45%, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, της εκκλησιαστικής περιουσίας, άμεση μείωση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, αύξηση στα είδη πολυτελείας και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Μείωση άμεση των ανταποδοτικών τελών, φόρων ουσιαστική ελάφρυνση για τα εργατικά λαϊκά στρώματα, ανέργους, μικρομάγαζα.
Επαρκής στελέχωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και δομών του δήμου με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων επιστημονικών κι άλλων ειδικοτήτων, με μόνιμη και σταθερή δουλειά και πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και να εξασφαλισθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό οι λειτουργικές ανάγκες και η μισθοδοσία των εργαζομένων.
Ανάπτυξη της Περιφερειακής Φροντίδας υγείας με δημόσια Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία με πλήρη στελέχωση με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου, με σύνδεση με την οικογένεια, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τους αθλητικούς χώρους, και τους τόπους δουλειάς.
Κανένα σπίτι ή άλλο περιουσιακό στοιχείο φτωχών κι άνεργων νοικοκυριών σε πλειστηριασμό για οφειλές στο δήμο. Άμεση νομοθετική κατοχύρωση του Δημοτικού Συμβουλίου να απαλλάσσει ή να μειώνει χρέη οφειλετών με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Άμεση διαγραφή τέτοιων χρεών.
Διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα. Καμία εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από ανταποδοτικά τέλη ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο, όπως το χαράτσι ταφής ή το «πληρώνω όσο πετάω».
Σ/φισσες και συν/φοι, φίλες και φίλοι,
Η πιο όμορφη πόλη είναι αυτή που μας περιμένει,
Και ταυτόχρονα προετοιμάζεται,
αρκεί να δοθεί αποφασιστική μάχη με τον πραγματικό αντίπαλο
Γι αυτό χρειάζεται ένα ακόμη πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί το Κόμμα μας μπορεί να είναι δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης, συσπείρωσης για να ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία.
Γι αυτό χρειάζεται να ενισχυθεί αποφασιστικά ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου, της Λαϊκής Συσπείρωσης στης Περιφέρεια Αττικής και του Ευροψηφοδέλτιου του ΚΚΕ.
Σας καλούμε να συστρατευτείτε μαζί μας
Να μας φέρετε σε επαφή με κόσμο που γνωρίζετε
Να οργανώσετε συσκέψεις σε σπίτια, συζητήσεις σε καφενεία, μικρομάγαζα και χώρους εργασίας.
Για
να πείσουμε
να αποκαλύψουμε
να απεγκλωβίσουμε
να ανατρέψουμε
να νικήσουμε - ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Σύντροφοι/φισσες ….
Η ισχυροποίηση των αγωνιστικών συνδυασμών του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές σε Δήμους, Περιφέρειες, Ευρωβουλή αλλά και Βουλή μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την τόσο αναγκαία, για το λαό μας , δύναμη κρούσης προκειμένου
- να αποτραπεί η ολοένα εντεινόμενη καπιταλιστική βαρβαρότητα
- να οργανωθεί και να γιγαντωθεί το ωστικό κύμα των λαϊκών διεκδικήσεων, για μια ζωή με δικαιώματα, με πληρότητα - τη μόνιμη και σταθερή εργασία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την κοινωνική ασφάλιση κ.α - αντάξια των σύγχρονων αναγκών μας.
- να σμιλέψει η αισιοδοξία την ελπίδα και το χαμόγελο στις γειτονιές πώς τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Πώς υπάρχει διέξοδος, η οποία βέβαια δεν έχει καμιά σχέση με το ματωμένο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, των πολιτικών της Ε.Ε με τα διαρκή μνημόνια καταδυνάστευσης των λαών.
Μιας ανάπτυξης που υπηρετήθηκε με απόλυτη επιτελικότητα και συνέπεια από τις Περιφερειακές και Τοπικές Διοικήσεις, όχι μόνο τα χρόνια της κρίσης, αλλά πολύ νωρίτερα.(Μάαστριχτ΄92). Πρωτοστάτησαν στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην απώλεια του δωρεάν χαρακτήρα βασικών κοινωνικών δομών (βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητισμός, πολιτισμός κ.α.), στο γερό χαράτσωμα των δημοτών. Να θυμίσουμε και πάλι ότι στην περιοχή των Νοτίων, ο Δήμος μας έχει τα ακριβότερα τέλη. Επίσης, να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος (65%) του Προϋπολογισμού για το 2019 στηρίζεται στα λεγόμενα ίδια έσοδα. Γενικότερα, η δεσμευτική προοπτική για την Τ.Δ , βάσει «μεταμνημονιακού» μεσοπρόθεσμου, είναι μέσα στην επόμενη πενταετία, δηλαδή το 2022 τα ίδια έσοδα να υπερκεράσουν την ολοένα μειούμενη κρατική χρηματοδότηση.
Ταυτόχρονα, διευρύνθηκε και θωρακίστηκε ακόμα περισσότερο το νομικό πλαίσιο (από τον Καλλικράτη..στον Κλεισθένη) για αποτελεσματικότερη χειραγώγηση και ενσωμάτωση της κοινωνικής δυσαρέσκειας. Κυριολεκτικά κυματοθραύστες της λαϊκής αγανάκτησης, ιδιαίτερα οι δημοτικές αρχές, ανεξάρτητα από το ποια αστικά κόμματα στήριζαν τις διοικήσεις τους (πλην των Κομμουνιστών!), διαχειρίστηκαν προγράμματα κατευνασμού-μοιράσματος της φτώχιας, μέσα από την οργάνωση συσσιτίων, κοινωνικών παντοπωλείων, φαρμακείων κτλ (στον δήμο Αλίμου περίπου 600 συμπολίτες μας υποστηρίζονται απ΄αυτά) .Το φιλανθρωπικό πλαίσιο των αναγκαίων, κατά τ΄άλλα , τέτοιων δράσεων, όταν δεν επικουρηθεί με δραστικά μέτρα ουσιαστικής κοινωνικής αλληλεγγύης, αντί να αποτελέσει χείρα βοηθείας για να ορθοποδήσει κανείς, εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε γρανάζι μοιρολατρίας, αποδοχής μειωμένων απαιτήσεων, ευάλωτη εκλογική πελατεία που θα μετουσιωθεί τελικά σε κοινωνική ομηρία.
Πώς μπορεί να διακρίνει κανείς τα παραπάνω πίσω από τα ιλουστρασιόν προεκλογικά φυλλάδια είτε της παρούσας δημοτικής αρχής του κ. Κονδύλη, είτε των άλλων υποψήφιων συνδυασμών (Ορφανού, Τσιαμίτα, Χαρίτου, Μέξα κλπ; Ποιες διαστάσεις της προεκλογικής ατζέντας των αντιπαραθέσεων αφορούν την πραγματική επίλυση των λαϊκών αναγκών;
Να σημειώσουμε αρχικά ότι η «διαπαραταξιακή» κινητικότητα με μεταγραφές δ. συμβούλων έχει ξεκινήσει και στον Άλιμο και αναμένεται να κορυφωθεί το υπόλοιπο διάστημα (μια νοσηρή πραγματικότητα για το αστικό σύστημα, που δεν περιορίζεται στη Βουλή!).Το γεγονός αυτό και μόνο αρκεί για να αναδείξει την ουσιαστική ανυπαρξία διαχωριστικών πολιτικών γραμμών, ιδιαίτερα για τους χώρους της Ν.Δ και του ΚΙΝΑΛ(ΠΑΣΟΚ). Οι εκπρόσωποί τους (Τσιαμήτας, Ορφανός) δεν έχουν το κομματικό χρίσμα, ενώ μια τέτοια άτυπη στήριξη εκφράζεται ανεπίσημα και στο πρόσωπο του «ανεξάρτητου» κ. Κονδύλη.
Σε ζητήματα όμως κεντρικών πολιτικών επιλογών, δηλαδή της εκχώρησης υπηρεσιών καθαριότητας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ιδιωτικοποιήσεων,(οδοφωτισμός LED), εμπορευματοποίησης της γης -το δάσος και η έκταση του κτήματος Τραχώνων, η παραλία, το πάρκο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, το Κολυμβητήριο, η Μαρίνα Αλίμου, καθώς και των διαδημοτικών συμπράξεων προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών επιχειρήσεων κ.α, υπάρχει πλήρης σύμπνοια.
Οι διαφοροποιήσεις αφορούν συνήθως διαχειριστικά ζητήματα ή παρατηρήσεις για την τήρηση των νομικών διαδικασιών, κάτι από το οποίο δεν μπόρεσε να ξεφύγει και η παράταξη «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι», που στηρίζεται στις επικείμενες εκλογές από τον Σύριζα. Όσο και αν προσπαθούσε να αντιπολιτευτεί ως «αριστερά» τις επιλογές της διοίκησης , προσέκρουε στη στρατηγική επιλογή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να στηρίζει την ανταποδοτική και επιχειρηματική λειτουργία των Δήμων.
Ένα πρόσφατο παράδειγμα, που αφορά τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις είναι και η επισκευή του κρηπιδώματος της παραλίας Αλίμου-του σύγχρονου γεφυριού της Άρτας, που χτίστηκε στα χρόνια της επταετίας χωρίς την αντίστοιχη μελέτη. Η σύγχρονη τεχνογνωσία και οι επιστημονικές δυνατότητες έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ , ώστε όχι μόνο μπορεί να προβλεφθεί και να «τιθασευτεί» η δύναμη της θάλασσας, αλλά και μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων (τεχνητού λιμενοβραχίονα, τεχνητών νησίδων από ογκόλιθους) να αλλάξει το τοπίο , να αναδειχθεί και να αποδοθεί στο λαό ένα ακόμα ελεύθερο κομμάτι της παραλίας.
Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε προτεραιότητα σε μια σοσιαλιστική κοινωνία, που θα διευθετούσε άμεσα το ζήτημα, στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού. Στην περίπτωση του αστικού κράτους και ειδικά στην εποχή της «εργαλειακής» σχέσης κράτους-επιχειρηματικών ομίλων, για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη και αμεσότερη χρηματοδότησή τους , τέτοιου είδους δαπάνες, που αφορούν την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια του λαού, και δεν αφήνουν περιθώρια «μπίζνας», δεν είναι επιλέξιμες.
Στη συζήτηση του Δ.Σ , στις 6-2-19, αφού καταγγέλθηκε η γραφειοκρατική αναλγησία της Κτηματικής Υπηρεσίας του υπ. Οικονομικών, που δεν δίνει άδεια για την επισκευή, ξεκίνησε ένα μπαράζ προσωπικών αντιπαραθέσεων όσων δημ. συμβούλων βρέθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια στη διοίκηση του Δήμου και δεν υπήρξαν αρκούντως «καταφερτζήδες» να φέρουν σε πέρας το πρόβλημα. Καμιά βαθύτερη κριτική στην εξουσία, κανένα ξεμπρόστιασμα των τεράστιων διαχρονικών ευθυνών της Περιφέρειας, που όχι μόνο αδιαφόρησε για το θέμα, αλλά κυριολεκτικά σκανδαλωδώς η διοίκηση της Ρ. Δούρου απέσυρε από τον Προϋπολογισμό του΄19, ως βαρίδι, τη χρηματοδότηση του έργου με 600 χιλ…, κανένα κάλεσμα για ενημέρωση του κόσμου και οργάνωση αγώνων, όπως προέτρεψε η Λαϊκή Συσπείρωση.
-Έτσι εννοεί το καπιταλιστικό κράτος τη μέριμνα για τη ζωή του λαού, παίζοντας στα ζάρια με το πρόσχημα των μη επιλέξιμων δαπανών, την ανάληψη ευθυνών για τους τραγικούς θανάτους από σεισμούς (Κεφαλονιά, Μυτιλήνη), τις πλημμύρες (Μάνδρα Αττικής), από πυρκαγιές (Μάτι).
- Έτσι εννοούμε εμείς την δυναμική της λαϊκής αντιπολίτευσης, είτε είμαστε στην αντιπολίτευση , είτε στο τιμόνι της διοίκησης ενός δήμου - ανάδειξη των υπαίτιων και οργάνωση των αγώνων για απόσπαση όσο το δυνατό περισσότερων κατακτήσεων, γιατί η διεκδίκηση δεν είναι ζήτημα μιας διαπραγμάτευσης, αλλά ανειρήνευτης και στοχοπροσηλωμένης πάλης!
Τις ίδιες θέσεις και προτάσεις εκφράζουμε με σταθερότητα για την ουσιαστική ενημέρωση των Αλιμιωτών σε ζητήματα που αφορούν τις επιπτώσεις από τις «αναπτυξιακές» επενδύσεις στο Ελληνικό και τη Μαρίνα Αλίμου. Γιατί όσο περισσότερο ξετυλίγεται το κουβάρι για το τι πάει να γίνει στους χώρους αυτούς , τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται μια ωμή πραγματικότητα- ότι όχι μόνο θα είναι απαγορευτικές οι χρήσεις των ιδιωτικών υποδομών τους, αλλά θα επιβαρύνεται τραγικά η ζωή των κατοίκων και των μικροεπαγγελματιών των γύρω περιοχών.
Αξίζει να αναφερθούμε στο σημείο αυτό σε μια μόνο πτυχή της τεράστιας απάτης που συντελείται, της κοροϊδίας , στην οποία επενδύουν οι δημοτικές δυνάμεις και των τριών δήμων (με πρωτοστατούντα τον κ. Κωνσταντάτο της Αργ-Ελληνικού), για να πείσουν ότι ήταν τόσο κοστοβόρο το έργο , που μόνο με επιχειρηματική δραστηριότητα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Η μελέτη του «επενδυτή» για το πράσινο στο πάρκο, αφού αναφέρεται σε σημαντικά μειωμένα ποσοστά κάλυψης με βλάστηση, παραδέχεται ότι ο υδροφόρος ορίζοντας είναι επαρκής, δηλαδή υπάρχει αρκετό νερό για να συντηρηθεί το πράσινο, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση!!! Επίσης, όσα δημοσιοποιούνται στα σχέδια περιβαλλοντικών επιπτώσεων και οι χωροταξικές μελέτες αναγκάζουν και τη δική μας δημοτική αρχή να παριστάνει την εξαπατημένη, τη «ριγμένη» , ενώ έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης στο παιχνίδι αποπροσανατολισμού του κόσμου και τις αυταπάτες που συντηρεί ότι δήθεν θα υπάρξει όφελος τόσο για τον επενδυτή, όσο και για τον λαό.
……………………………………………………..
Μια ακόμα συνεισφορά των τοπικών διοικήσεων, ειδικά στα χρόνια της κρίσης, ήταν να συμφιλιώσει τον κόσμο με την ιδέα των μειωμένων προσδοκιών και απαιτήσεων, να νομιμοποιήσει στη συνείδησή του ,ως μονόδρομο ,τον ιδιότυπο «ρεαλισμό της υποταγής», τη λογική του τύπου: «αυτά μπορούν και πάλι καλά να λέμε!».
Μια τέτοια περίπτωση είναι η ευθύνη για το στήσιμο και την συντήρηση των σχολικών υποδομών, που πέρασε στους Δήμους τη δεκαετία του΄90. Η χρόνια κρατική υποχρηματοδότηση, ουσιαστικά η εγκατάλειψη μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης, που αφορά το δικαίωμα στην ολόπλευρη μορφωτική διαδικασία , όση προσπάθεια και αν γίνεται να συγκαλυφθεί με τις μικροεπισκευές δεν μπορεί να φτιασιδώσει την τραγική ανεπάρκεια στο υλικό αυτό κομμάτι του εκπαιδευτικού θεσμού (γιατί υπάρχει βεβαίως και το θέμα της υποστελέχωσης των σχολικών μονάδων, με κενά σε εκπαιδευτικούς, που φτάνουν τις 30 χιλ και καλύπτονται με τους πάγιους τρόπους της αναπλήρωσης, των ευέλικτων εργ, σχέσεων, ακόμα και με εργολαβικές προσλήψεις , όπως στην περίπτωση των παιδικών σταθμών του Δήμου μας, κτλ).
Το σχολικό κτίριο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαπαιδαγώγησης του νέου ανθρώπου, γιατί προάγει τη μορφωτική κουλτούρα, τη στάση ζωής για μάθηση. Απαίτηση και δυνατότητες των καιρών είναι η εκπαίδευση να παρέχεται με όρους επιστημονικής εντιμότητας στους μαθητές, σε φωτεινές ζεστές αίθουσες, σε μονάδες με εργαστήρια καλλιτεχνικών μαθημάτων, φυσικών επιστημών, με ειδικούς στεγασμένους χώρους άθλησης, χώρους μουσικής, θεάτρου, αλλά και υποδομές σίτισης και ξεκούρασης. Αλήθεια, σε ποια δημόσια σχολική μονάδα συνυπάρχουν όλα αυτά; Η πραγματικότητα, όσο και αν εξωραΐζεται παραμένει διαφορετική: αίθουσες διδασκαλίας για όλες τις χρήσεις-ολοήμερου, σίτισης, πατέντες χωρισμού αιθουσών σε διαδρόμους με γυψοσανίδες, ανύπαρκτες αίθουσες εκδηλώσεων, έλλειψη κλειστών χώρων άθλησης, στρυμωγμένες σε βοηθητικούς χώρους «κατ ευφημισμό» σχολικές βιβλιοθήκες κτλ, κτλ.
Να προσθέσουμε στα προηγούμενα το τεράστιο θέμα της καθαριότητας, τη διαιώνιση μιας απαράδεκτης κατάστασης να μην εξασφαλίζεται η μόνιμη και σταθερή εργασία των καθαριστριών, να πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους την αυτονόητη αυτή ανάγκη. Τι απ΄όλα τα προηγούμενα αποτελεί πλαίσιο πάλης των πολιτικών δυνάμεων, που είτε διαχειρίζονται τα ζητήματα αυτά, είτε διεκδικούν τη διαχείριση, χωρίς να θίγουν τη ρίζα του άθλιου αυτού εποικοδομήματος;
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση ο αγώνας για δημόσιο δωρεάν σχολείο σε κτίρια σύγχρονα και ασφαλή είναι αδιαπραγμάτευτος. Δε σταματήσαμε ποτέ να προβάλλουμε την ανάγκη αυτή με κάλεσμα σε αγωνιστικές διεκδικήσεις τους Συλλόγους Γονέων, απέναντι σε διοικήσεις που τους θέλουν απλούς χειροκροτητές και διαύλους της εκλογικής τους πελατείας! Οι δυνάμεις μας έδωσαν στην Ένωση Γονέων στην υπόθεση αυτή τον καλύτερο εαυτό τους! Δεν παραιτηθήκαμε ποτέ να θέτουμε την αναγκαιότητα για το χτίσιμο νέων σχολικών μονάδων, όπως του 8ου Δημοτικού, την διασφάλιση του δευτεροβάθμιου αντισεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων, τη δωρεάν και ακώλυτη πρόσβαση των παιδιών στον αθλητισμό, την τέχνη κτλ.!
Στόχοι που παραμένουν στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών μας και για έναν ακόμη λόγο- να μην εγκατασταθεί στη συνείδηση της νεολαίας, στους σημερινούς 17ρηδες, που ψηφίζουν φέτος και που μεγάλωσαν μέσα στα χρόνια της κρίσης, η επίπλαστη πραγματικότητα των μειωμένων προσδοκιών για το μέλλον. Να μην αποτελέσουν πρότυπα ζωής οι επικοινωνιακού τύπου ψευτοεθελοντισμοί και οι ευκαιριακές δομές των κάθε είδους ΜΚΟ, πολύ δε περισσότερο να μην να μη γίνει η δίκαιη αγανάκτησή τους λεία στα δηλητηριώδη βέλη της Χ.Α, αλλά αντιθέτως να μπορέσουν να δούνε την ομορφιά της ζωής και αγωνιζόμενοι να ζήσουν σε μια πόλη και μια χώρα
Χωρίς κοινωνικές ανισότητες και κοινωνικούς αποκλεισμούς
Χωρίς ανέργους, φτώχεια, νεολαία με αδιέξοδα και παιδιά σε εξάρτηση (με τα λόγια του Κ. Πελετίδη, στο σημ. Ρ)
Χωρίς να υποτιμάται η ανθρώπινη ζωή και υπόσταση, μπροστά στις αδηφάγες βλέψεις του κεφαλαίου, να υποτιμούνται οι ανάγκες μας και να παραχωρείται δημόσια γη και υποδομές για επιχειρηματική δράση. Αξιοποίησή τους για τη κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, για υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, για πάρκα και για τους αναγκαίους ελεύθερους χώρους.
Χωρίς να κινδυνεύει η ανθρώπινη ζωή. Να χρηματοδοτούνται με κρατική ευθύνη έργα και να παίρνονται γενναία μέτρα για την πρόληψη κι αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, χιονοπτώσεις, παγετούς κ.α.) Να προστατεύεται το περιβάλλον που ζούμε- Ατμόσφαιρα, νερά, αστικό πράσινο κι ελεύθεροι χώροι, ασφαλής διευθέτηση ρεμάτων προστασία από τη θαλάσσια ρύπανση και την ασυδοσία της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της ανταπόδοσης, των ΣΔΙΤ και των παραχωρήσεων σε ιδιώτες, των ΜΚΟ και των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Χωρίς τη δαμόκλεια σπάθη των ασήκωτων φορολογικών επιβαρύνσεων, τη ληστρική αφαίμαξη των νοικοκυριών με ανταποδοτικά τέλη και λογική ανταποδοτικότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών. Αντιθέτως να υπάρχει εξασφάλιση της λειτουργίας και ανάπτυξης νέων δημόσιων κοινωνικών δομών με σύγχρονες, δωρεάν παροχές και υπηρεσίες για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
……………………………………………………………..
Για εμάς παραμένουν στη πρώτη γραμμή αιτήματα όπως:
• Να αποδοθούν στους δήμους όλοι παρακρατημένοι πόροι. Πλήρης κρατική χρηματοδότηση του δήμου που να καλύπτει των σύνολο των αναγκών με αύξηση της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου με 45%, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, της εκκλησιαστικής περιουσίας, άμεση μείωση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, αύξηση στα είδη πολυτελείας και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Μείωση άμεση των ανταποδοτικών τελών, φόρων ουσιαστική ελάφρυνση για τα εργατικά λαϊκά στρώματα, ανέργους, μικρομάγαζα.
Επαρκής στελέχωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και δομών του δήμου με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων επιστημονικών κι άλλων ειδικοτήτων, με μόνιμη και σταθερή δουλειά και πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και να εξασφαλισθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό οι λειτουργικές ανάγκες και η μισθοδοσία των εργαζομένων.
Ανάπτυξη της Περιφερειακής Φροντίδας υγείας με δημόσια Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία με πλήρη στελέχωση με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου, με σύνδεση με την οικογένεια, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τους αθλητικούς χώρους, και τους τόπους δουλειάς.
Κανένα σπίτι ή άλλο περιουσιακό στοιχείο φτωχών κι άνεργων νοικοκυριών σε πλειστηριασμό για οφειλές στο δήμο. Άμεση νομοθετική κατοχύρωση του Δημοτικού Συμβουλίου να απαλλάσσει ή να μειώνει χρέη οφειλετών με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Άμεση διαγραφή τέτοιων χρεών.
Διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα. Καμία εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από ανταποδοτικά τέλη ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο, όπως το χαράτσι ταφής ή το «πληρώνω όσο πετάω».
Σ/φισσες και συν/φοι, φίλες και φίλοι,
Η πιο όμορφη πόλη είναι αυτή που μας περιμένει,
Και ταυτόχρονα προετοιμάζεται,
αρκεί να δοθεί αποφασιστική μάχη με τον πραγματικό αντίπαλο
Γι αυτό χρειάζεται ένα ακόμη πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί το Κόμμα μας μπορεί να είναι δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης, συσπείρωσης για να ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία.
Γι αυτό χρειάζεται να ενισχυθεί αποφασιστικά ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου, της Λαϊκής Συσπείρωσης στης Περιφέρεια Αττικής και του Ευροψηφοδέλτιου του ΚΚΕ.
Σας καλούμε να συστρατευτείτε μαζί μας
Να μας φέρετε σε επαφή με κόσμο που γνωρίζετε
Να οργανώσετε συσκέψεις σε σπίτια, συζητήσεις σε καφενεία, μικρομάγαζα και χώρους εργασίας.
Για
να πείσουμε
να αποκαλύψουμε
να απεγκλωβίσουμε
να ανατρέψουμε
να νικήσουμε - ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!