Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

ΚΟ ΑΛΙΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση με ομιλητή τον Θέμη Γκιώνη

Η Κομματική Οργάνωση Αλίμου του ΚΚΕ πραγματοποίησε ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση με θέμα «Μένουμε δυνατοί για να μην πληρώσουμε την κρίση τους», στο πλαίσιο της πλατιάς εξόρμησης του Κόμματος, την Κυριακή 21 Ιούνη, με ομιλητή τον Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στην ομιλία του ο Θ. Γκιώνης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην καπιταλιστική κρίση που ήδη κάνει την εμφάνισή της, σημειώνοντας ότι κοινή συνισταμένη για όλα τα αστικά κόμματα είναι η αντιμετώπισή της με άξονα τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Στάθηκε στην όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, εστιάζοντας στη διαπάλη ΗΠΑ - Κίνας, ενώ για την περιοχή μας τόνισε ότι «έχουν πέσει σαν τα κοράκια οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι αστικές τάξεις που θέλουν να πάρουν όσο γίνεται μεγαλύτερο μερίδιο από τον πλούτο. Σε αυτό το παιχνίδι παίρνει μέρος και η ελληνική αστική τάξη και η τουρκική που κλιμακώνει την επιθετικότητα. Ρόλο σε αυτές τις εξελίξεις παίζουν οι ΗΠΑ - ΕΕ που δεν θέλουν να χάσουν την επιρροή τους στην Τουρκία. Σε αυτά τα πλαίσια η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό του ΝΑΤΟ στην περιοχή με μεγάλους κινδύνους και για το δικό μας λαό και για τους λαούς των υπόλοιπων χωρών»
Τέλος για τη συνέχεια της δράσης του Κόμματος ανέφερε: «Η δική μας προσπάθεια θα είναι πολύ σκληρή το επόμενο διάστημα για να φωτίσουμε τις εξελίξεις, να διαμορφώσουμε όρους και προϋποθέσεις για να κρίνει ο κόσμος την κατάσταση με βάση τα δικά του συμφέροντα. Υπάρχει πείρα και πρέπει να αξιοποιηθεί για να μετουσιωθεί σε αμφισβήτηση της κυρίαρχης πολιτικής και μετά σε δράση και αγώνα. Η πάλη χρειάζεται να έχει ένα ορίζοντα που να φτάνει μέχρι την ανάγκη της ανατροπής αυτού του σάπιου συστήματος που δεν μπορεί να δώσει τίποτα άλλο στον κόσμο παρά μόνο βάσανα, θάνατο, πολέμους, ρατσισμό».
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με βάση τις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων για τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, τα παζάρια που είναι σε εξέλιξη με την Τουρκία, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Τσαβούσογλου κ.ο.κ.