Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Λαϊκή καταδίκη των σχεδίων κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ

Την καταδίκη τους στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ που οδηγούν τη ΛΑΡΚΟ στη διάλυση εξέφρασαν με τη μαζική τους διαδήλωση στην Αθήνα εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Διαδήλωσαν, στο Σύνταγμα, μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών, μαζί με τις οικογένειές τους, εργαζόμενους και κατοίκους από όλη τη Στερεά που γνωρίζουν πολύ καλά πως ο αγώνας αυτός είναι δικός τους.

Με την πλατιά έμπρακτη αλληλεγγύη Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και φορέων της Αττικής ακύρωσαν τις συκοφαντίες που αναπαρήγαγαν το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, που τους τσουβάλιαζαν με τα δικά τους golden boys που οι ίδιοι διόρισαν.
Μέσα και από τις ομιλίες αναδείχθηκαν οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ, η σημασία της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας, σε αντίθεση με την προσπάθεια να παρουσιάζεται σαν κάτι το οποίο δεν έχει αξία, προκειμένου να διευκολύνουν την εκποίηση. 
Αυτές οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες αναδείχτηκαν μέσα και από την τροπολογία του ΚΚΕ  ενάντια στη διάλυση της ΛΑΡΚΟ, για την πλήρη λειτουργία και ανάπτυξή της και την προστασία των εργαζομένων, η οποία απορρίφθηκε χωρίς ούτε καν συζήτηση από την κυβέρνηση, ενώ υπήρξε αφωνία και από τα υπόλοιπα κόμματα στη Βουλή.