Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Ειδικευόμενη του νοσοκομείου αρνήθηκε τη δωρεά του διαχωρισμού

Συγχαρητήρια στην Βαλεντίνα Αγγελοπούλου, ειδικευόμενη της Α' Παθολογικής Κλινικής του Θριάσιου Νοσοκομείου, που κατέθεσε αίτηση μη αποδοχής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, προερχόμενης από τη «δωρεά» του ιδρύματος «Στ. Νιάρχος», δίνει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο σημειώνοντας ότι «με τους όρους που έθεσε ο δωρητής και νομοθέτησε η κυβέρνηση της ΝΔ αποκλείονται δεκάδες εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μας και συνολικά χιλιάδες πανελλαδικά και καλλιεργείται ο διαχωρισμός και η διαίρεση μεταξύ συναδέλφων. Παρόμοια αξιέπαινη στάση κρατούν συνάδελφοι στο "ΑΤΤΙΚΟΝ", στον "Ευαγγελισμό", στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και άλλες δημόσιες μονάδες Υγείας».

«Ξεκαθαρίζουμε ότι οι λιγοστοί που τελικά θα πάρουν την οικονομική ενίσχυση τη δικαιούνται και με το παραπάνω, όπως και πολλοί άλλοι που αποκλείστηκαν», τονίζει το Σωματείο, προσθέτοντας πως «δεν ξεχνάμε όμως ότι η "δωρεά" ήδη αξιοποιείται για να συγκαλυφθεί η κρατική ευθύνη για έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των χιλιάδων εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, τόσο σε περιόδους επιδημίας όσο και σε "κανονικές συνθήκες". Δεν ξεχνάμε ότι αξίζουμε και δικαιούμαστε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων συναδέλφων. Κυρίως, όμως δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται».
«Οι "δωρεές", προσφορές ή "φιλανθρωπίες" από εφοπλιστές και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες είναι ήδη "πληρωμένες από εμάς". Μέχρι και το τελευταίο ευρώ προέρχονται από την εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζομένων του χεριού και του πνεύματος», σημειώνει το Σωματείο, επισημαίνοντας πως «χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ρόλου που έχει αναλάβει το Ίδρυμα "Στ. Νιάρχος" για την προώθηση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Τον Μάρτιο, η ΝΔ ψήφισε την τροποποιημένη σύμβαση ανάμεσα στο Δημόσιο και το ίδρυμα "Στ. Νιάρχος", για τη δημιουργία του "νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής" ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ)».
«Χρωστάμε μόνο σε εμάς και τα παιδιά μας να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο, για να πάψει η κλοπή του πλούτου, που παράγουμε με τη δουλειά μας, από μια χούφτα καπιταλιστές», τονίζει το Σωματείο.