Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΟΧΙ στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων δίπλα στα σπίτια μας!

Τη δημοτική αρχή Ελληνικού - Αργυρούπολης για την ύπουλη ενέργειά της, να μεταφέρει το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στο μέσο της πανδημίας, με τα περιοριστικά μέτρα σε πλήρη εφαρμογή, δίπλα στα σπίτια μας, δίπλα στο νεκροταφείο, δίπλα στο super market και γενικά σε πολυσύχναστο και κατοικημένο χώρο, καταγγέλλει η Ένωση Γυναικών Αργυρούπολης (μέλος ΟΓΕ). Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της «η δημοτική αρχή απέδειξε ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για το τι θέλουν οι "επενδυτές" και όχι για τη δημόσια Υγεία, παρά τα μεγάλα λόγια. Η επίδειξη της "τεχνικής αρτιότητας" του συγκεκριμένου σταθμού, καθόλου δεν μας καθησυχάζει, αντίθετα θεωρούμε ότι είναι στάχτη στα μάτια μας. Γεγονός παραμένει ότι δίπλα μας θα βρίσκεται μία εστία μόλυνσης.

Δηλώνουμε αντίθετες στη μεταφορά του ΣΜΑ μέσα στον κατοικημένο ιστό της Αργυρούπολης που θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας!
Με αφορμή και την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος στις 5 του Ιούνη, καλούμε όλες και όλους στην πλατεία Βάρναλη, στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση και πικετοφορία, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε ό,τι σκοτώνει το περιβάλλον και τις ζωές μας:
ΟΧΙ στη μεταφορά του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)!
ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση!
ΟΧΙ στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη, την "περιβαλλοντική εισφορά" κ.ά. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία!
Διασφάλιση των εργαζομένων στους φορείς διαχείρισης αποβλήτων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα!».
Στην κινητοποίηση καλεί και η Ομάδα Γυναικών Αλίμου.