Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΣ: Απεργία και συλλαλητήρια στις 9 Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Με νέα συλλαλητήρια την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιούνη συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρούν εκείνη την ημέρα σε απεργιακή κινητοποίηση. Το μεσημέρι διοργανώνεται συλλαλητήριο στα Προπύλαια στην Αθήνα, με κεντρικό αίτημα να μην ψηφιστεί στη Βουλή το αντιδραστικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και προβάλλοντας παράλληλα τα αιτήματα για κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης, για εξασφάλιση όλων των μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων. Απόφαση για 24ωρη απεργία στις 9 Ιουνίου έλαβε η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που συνεδρίαση το Σάββατο 6 Ιουνίου.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και τις κινητοποιήσεις απευθύνουν μεταξύ άλλων οι ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»«Ο Σωκράτης»«Ν. Πλουμπίδης»«Μ. Παπαμαύρος». Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων στην Εκπαίδευση και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
«Μαζί με τους αγωνιστές καθηγητές, τους γονείς, τους φοιτητές γινόμαστε μια γροθιά και απαιτούμε το αυτονόητο» δηλώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας δίνοντας κι αυτή ραντεβού στα Προπύλαια την Τρίτη το μεσημέρι. Στο κάλεσμά της αναφέρεται στο περιεχόμενο και το χρόνο που κατατέθηκε το νομοσχέδιο, στις διατάξεις για την τράπεζα θεμάτων, την αύξηση των εξετάσεων, τη μείωση του αριθμού των μετεγγραφών προβάλλοντας το πραγματικό περιεχόμενο της αναβάθμισης της εκπαίδευσης.
«Δεν θα τους περάσει! Δεν θα το περάσουν!» δηλώνουν οι μαθητές διεκδικώντας: Να παρθεί τώρα πίσω το νομοσχέδιο που έφεραν μέσα στην πανδημία. Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία με τις κάμερες. Κρατική χρηματοδότηση για κάλυψη των κενών σε καθηγητές, καθαριότητα, μετακίνηση, σχολικές υποδομές, «σχολείο δημιουργικό - όχι κέντρο εξεταστικό».
Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στα Προπύλαια αποφασίζουν και Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.