Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Καταγγελία της ΟΒ Αλίμου της ΚΝΕ για την επίθεση σε μαθητές στο 5ο Γυμνάσιο Αλίμου

 


Καταγγέλλουμε τον ξυλοδαρμό μαθητών του 5ου Γυμνασίου Αλίμου από μειοψηφία γονέων

Εδώ και 5 μέρες οι μαθητές των Λυκείων και των Γυμνασίων του Αλίμου οργανώνουν το δίκαιο αγώνα τους, διεκδικώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων τους και απαιτώντας να κατέβουν οι κάμερες από τα προαύλια των σχολείων του Δήμου.

Σήμερα, 25/9/2020, η Υποδιεύθυνση του 5ου Γυμνασίου Αλίμου κάλεσε τους γονείς να παρέμβουν ώστε να σταματήσει η κατάληψη. Ορισμένοι ανταποκρίθηκαν και προσπάθησαν να διαλύσουν την κατάληψη, τραβώντας αντικείμενα που είχαν τοποθετήσει τα παιδιά για να κλείσουν τις εισόδους και στη συνέχεια σπρώχνοντας και χειροδικώντας ενάντια σε μαθητές, με αποτέλεσμα πολλοί να τραυματιστούν και μάλιστα ένας να χρειαστεί ράμματα.

Θέλουμε οι γονείς να είναι δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές και όχι απέναντι. Τα αιτήματα της κατάληψης είναι δίκαια και μας αφορούν όλους.

Από τη μία η κυβέρνηση φορτώνει την ευθύνη για τη μετάδοση του ιού σε εμάς, στοιβάζοντας τους μαθητές στις τάξεις σε 25αρια τμήματα, με ελάχιστες καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες, μετατρέποντας τα σχολεία σε υγειονομικές βόμβες.

Από την άλλη ο Δήμαρχος κ. Κονδύλης γέμισε, σαν τον κλέφτη εν μέσω καραντίνας χωρίς να ρωτήσει τη σχολική κοινότητα και να ενημερώσει κανέναν, τα προαύλια με κάμερες μετατρέποντας τη σχολική ζωή σε ριάλιτι σόου.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των μαθητών της περιοχής.

Απαιτούμε:

·        Να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την υγεία των μαθητών και των οικογενειών τους

·        Να κατέβουν τώρα ΟΛΕΣ οι κάμερες από τα σχολεία

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με την τρομοκρατία θα καταστείλουν τους αγώνες των μαθητών.

Οι μαθητές πιο αποφασισμένοι οργανώνουν την πάλη τους ακόμα πιο μαζικά, πιο μαχητικά, ενώνοντας τη φωνή τους με τα σχολεία όλης της Αθήνας στη μεγάλη μαθητική πορεία την Πέμπτη 1/10 στις 12.00 στα Προπύλαια.

ΟΒ Αλίμου της ΚΝΕ