Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ: Μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες στο Tae Kwon Do χωρίς να γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κρούσμα

 


Στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΤΑΕ ΚWON DO στο Π. Φάληρο, όπου διαμένουν προσωρινά πρόσφυγες από δομές φιλοξενίας της Αττικής, βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Κωστή Παναγιώτου και τη δημοτική σύμβουλο Π. Φαλήρου Μαριλίνα Αντωνιάδου.

Με αφορμή την κακοκαιρία «Ιανός», που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, μετέφερε στις εγκαταστάσεις του TAE KWON DO 778 πρόσφυγες από τις δομές φιλοξενίας της Μαλακάσας, του Σχιστού και του Ελαιώνα.

Η αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συνομιλώντας με τους υπεύθυνους, διαπίστωσε ότι δεν γνωρίζουν αν υπάρχει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 από τους πρόσφυγες που βρίσκονται στοιβαγμένοι εκεί, καθώς επίσης και ότι δεν έχει υπάρχει πρόβλεψη για να γίνουν τεστ. Μετά την ολιγοήμερη παραμονή τους στο χώρο του TAE KWON DO οι πρόσφυγες θα επιστρέψουν πάλι πίσω στις διαφορετικές δομές φιλοξενίας από τις οποίες μεταφέρθηκαν, με κίνδυνο, αν έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό, να πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα σε όλες τις δομές.

«Σε μια σιωπηρή παραδοχή της κυβέρνησης ότι οι συνθήκες που επικρατούν στους υπερπλήρεις καταυλισμούς και στις δομές φιλοξενίας είναι εντελώς ακατάλληλες και ότι μπροστά στην κακοκαιρία κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, έσπευσε να στοιβάξει τους πρόσφυγες σε ένα γήπεδο, όπου δεν πληρούνται ούτε οι προϋποθέσεις για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, αλλά ούτε και τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας που έχουν ανάγκη για τις συνθήκες της πανδημίας του Covid-19», αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Απαιτεί «με ευθύνη της κυβέρνησης να μεταβεί άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον χώρο του TAE KWON DO για να πραγματοποιήσει δωρεάν τεστ σε όλους τους πρόσφυγες καθώς και στο προσωπικό που εργάζεται εκεί. Απαιτούμε να γίνει απολύμανση του χώρου μετά την επιστροφή των προσφύγων στις δομές φιλοξενίας. Απαιτούμε να διασφαλιστεί η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι ανθρώπινοι όροι ζωής και διαμονής ώστε να μην κινδυνεύει καμία ανθρώπινη ζωή. Απαιτούμε να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις ασύλου και να δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να μπορούν όλοι να φτάσουν στη χώρα προορισμού τους» (ολόκληρη η ανακοίνωση).