Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση αύριο

 


Μέρα πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης είναι η αυριανή, με επίκεντρο την ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στα σχολεία.

Μετά το άνοιγμα των σχολείων, που αποκάλυψε τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, καθαριότητα, υποδομές και μέτρα προστασίας, γονείς και εκπαιδευτικοί προβάλλουν το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, την ουσιαστική θωράκιση των σχολείων και τη διασφάλιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια. Εκπαιδευτικά σωματεία, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Σχολείων ν. Πειραιά και Νήσων και η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Αθήνας ενώνουν τις φωνές τους διεκδικώντας: Καθαρά σχολεία, μόνιμο προσωπικό, 15 μαθητές στην τάξη και μια σειρά ακόμα αιτημάτων που αφορούν τους όρους λειτουργίας των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.