Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου

 


Την Κυριακή, 30-08-2020, η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου, Κυριακή Καμαρινού είχε τηλεφωνική συνομιλία τον Δήμαρχο Αλίμου, κ. Κονδύλη, όπου του εξέφρασε τις θέσεις του συνδυασμού, για την κάλυψη των αναγκαίων θέσεων πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των σχολείων. 

Συγκεκριμένα καταγγέλθηκε το γεγονός ότι με την πρόσφατη Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (19/08/2020), όπου για τον Άλιμο προβλέπονται 36 καθαρίστριες, από τις οποίες μόλις οι 19 να είναι πλήρους απασχόλησης και οι υπόλοιπες 17, μερικής. Διαπιστώθηκε ότι με αυτό τον αριθμό καθαριστριών δεν διασφαλίζεται η τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας στους 29 σχολικούς χώρους, ειδικότερα αν λάβουμε υπόψιν και την λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει το αίτημα τόσο των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων, όσο και του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος για να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός μόνιμων σχολικών καθαριστριών με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων. Επιπλέον στηρίζουμε το αίτημα για άμεση μονιμοποίηση όλων των καθαριστών - καθαριστριών των σχολείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Συζητήθηκε εκ νέου και εκφράστηκε η σταθερή αντίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου για την απόλυση των 12 εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών και η απαίτηση για την άμεση επαναπρόσληψή τους. Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου, 05/09/2020