Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Περιοδεία της Ομάδας Γυναικών Αλίμου σε σχολεία της περιοχής

 




Η Ομάδα Γυναικών Αλίμου (ΟΓΕ) σε συνεργασία με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών  πραγματοποίησε σήμερα 9/9/2020 περιοδεία σε γυμνάσια και λύκεια του Αλίμου. Συζήτησαν με τους καθηγητές τα προβλήματα των σχολείων και γενικότερα του εκπαιδευτικού συστήματος.

 Οι καθηγητές εξέφρασαν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για το άνοιγμα των σχολείων σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας. Για την ασφάλεια και την υγεία μαθητών και καθηγητών, για τον αριθμό των μαθητών στις αίθουσες, για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Είναι ξεκάθαρο στην περίοδο της πανδημίας πως η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής έχουν οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση που τώρα οξύνεται όσο ποτέ. Πάγια μείωση της χρηματοδότησης για τις ανάγκες της εκπαίδευσης σε σχολικά κτίρια, υποδομές, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εκπαιδευτικών και καθαριότητας. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επικαλείται συνεχώς την ατομική ευθύνη εκπαιδευτικών και μαθητών, χωρίς όμως να αναλαμβάνει τη δική της, την ευθύνη του κράτους, ώστε να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη ζωή και την υγεία του λαού μας. Κανένας από όλους αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση αυτή, κυβέρνηση της ΝΔ και κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ, που φόρτωσαν και εξακολουθούν να φορτώνουν και σήμερα τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού για να υπηρετούνται τα συμφέροντα του κεφαλαίου, δεν πρέπει να αθωώνεται από τα σωματεία, τους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

 Έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το θέμα των καμερών που έχουν τοποθετηθεί στα προαύλια των σχολείων στον Άλιμο. Το μέτρο αυτό που πάρθηκε από τη δημοτική αρχή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της σχολικής κοινότητας είναι αντιπαιδαγωγικό και αντιδημοκρατικό. «Βιάζει» τη σχέση παιδιού – εκπαιδευτικού αλλά και την υπό διαμόρφωση παιδική και εφηβική προσωπικότητα και συνείδηση.

Δώσαμε αγωνιστικό ραντεβού στις 17 /09/2020  μέρα πανελλαδικής δράσης για την παιδεία, στο μεγάλο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών σωματείων καθώς και σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη μέρα ψήφισης της απαράδεκτης διάταξης με την οποία θεσπίζονται τρίμηνες (!) συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.  Παράλληλα θα  συνεχίσουμε  της δράσης μας στον Άλιμο για να ξηλωθούν οι κάμερες.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση που μοιράστηκε.