Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το Δημαρχείο από τους μαθητές των σχολείων του Αλίμου



 Συγκέντρωση έξω από την πύλη του 2ου και 5ου Γυμνασίου Αλίμου και στη συνέχεια πορεία στο Δημαρχείο της πόλης πραγματοποίησαν οι μαθητές, απαιτώντας μέτρα προστασίας της υγείας τους και καταγγέλλοντας τις βιαιοπραγίες σε βάρος τους την περασμένη Παρασκευή από μια μειοψηφία γονέων που επιχείρησε να σπάσει την κατάληψη.

Οι μαθητές παρέδωσαν τα αιτήματά τους στον δήμαρχο Αλίμου, ο οποίος δήλωσε «αναρμόδιος» για να ασχοληθεί και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους. Όσο για τις κάμερες που ο ίδιος τοποθέτησε μέσα στα σχολεία, κάτι που έχει καταγγελθεί από μαθητές και φορείς της περιοχής, προσπάθησε για άλλη μια φορά να χρυσώσει το χάπι στους μαθητές, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για μέτρο που αφορά την ασφάλεια τη δική τους και των σχολείων.

Στο πλευρό των μαθητών των δύο σχολείων βρέθηκαν συμμαθητές τους και από άλλα σχολεία του Αλίμου που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με καταλήψεις, όπως το ΕΠΑΛ, 3ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο, καθώς και αντιπροσωπεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας και της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών».