Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ομάδα Γυναικών Αλίμου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών!

 


Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων ώστε να προστατεύεται η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας, αλλά και τα μορφωτικά τους δικαιώματα. 

Την ίδια στιγμή που απλόχερα χαρίζουν δισεκατομμύρια σε εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχους, μονοπωλιακούς ομίλους της Ιδιωτικής Υγείας, που δίνουν ετησίως 4 δις ευρώ από τις θυσίες των εργαζόμενων και του λαού στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, ανερυθρίαστα δια στόματος Υπουργού Παιδείας δηλώνουν ότι δε μπορούν να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα της σχολικής κοινότητας γιατί ... κοστίζουν!!!

Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις λογαριάζουν ως κόστος την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας.

Την στιγμή που η κυβέρνηση κουνάει το δάχτυλο στους μαθητές και κάνει λόγο μόνο για ατομική ευθύνη, ενώ δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να τους προστατέψει, η δημοτική αρχή του Αλίμου τοποθέτησε κάμερες στα προαύλια των γυμνασίων και των λυκείων με πρόφαση την ασφάλεια των σχολείων.

Έτσι αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή την ασφάλεια των μαθητών!

Τη στιγμή που κυβέρνηση και δήμοι:

- δεν έχουν κανένα σχεδιασμό για εύρεση και αξιοποίηση νέων, κατάλληλων χώρων για αραίωση των τμημάτων με μέγιστο όριο 15 μαθητές ανά τμήμα

- διατηρούν τον ίδιο με πέρυσι αριθμό εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, παρά τις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας του covid-19

- δεν προχώρησαν ούτε σε μία πρόσληψη σχολίατρου, νοσηλευτικού προσωπικού

αυτό που κάνει ο δήμαρχος Αλίμου είναι να τοποθετεί κάμερες στα σχολεία.

Δε θα δεχτούμε να τριγυρνούν αστυνομικές ομάδες «ΔΙΑΣ» στα σχολεία και να τρομοκρατούν τα παιδιά μας ζητώντας τους τα ονόματα και τα στοιχεία των μαθητών που αγωνίζονται και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις!

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που προσπαθεί να συκοφαντήσει τον αγώνα των μαθητών. Οι μαθητές διεκδικούν το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, με όρους που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, με μόνιμους καθηγητές και βοηθητικό προσωπικό, με σύγχρονα σχολικά κτήρια που να πληρούν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας χωρίς κάμερες και άλλα μέτρα καταστολής.


Η ατομική και συλλογική μας ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας για τη μόρφωση και την υγεία τους, σημαίνει να μη συμβιβαστούμε με τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά, αλλά μαζί να παλέψουμε για το σχολείο που έχουν ανάγκη.

Η μόρφωση και η υγεία πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. 

Σήμερα, άλλωστε, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για ένα σχολείο που κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, που θα παρέχει σε όλα τα παιδιά ολόπλευρη μόρφωση και ομαλή σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική, κοινωνική ανάπτυξη.

Γι αυτό δεν κάνουμε βήμα πίσω από την διεκδίκηση γενναίας κρατικής χρηματοδότησης για την  Παιδεία.


Καλούμε γονείς και καθηγητές να σταθούμε στο πλευρό των παιδιών μας και να διεκδικήσουμε:

Τμήματα 15 παιδιών

Μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες  τις  βαθμίδες. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, προσλήψεις μόνιμου βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού (νοσηλευτές, σχολικοί ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κλπ)

Μαζικά  επαναλαμβανόμενα  τεστ  στα  σχολεία με  ευθύνη  του Κράτους

Μόνιμο, πλήρους  ωραρίου και  επαρκές προσωπικό  καθαριότητας για  όλα τα  σχολεία

Έξω οι κάμερες από τα σχολεία



                                              Επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλ. διεύθυνση: ogealimou@gmail.com