Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου για τα κρούσματα κορωνοϊού σε υπαλλήλους του Δήμου

 


Σήμερα 23/3 εκδόθηκε ανακοίνωση από το Δήμο Αλίμου ότι εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού Covid-19 σε υπαλλήλους του Δήμου. Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Δημαρχείο Αλίμου γι’αυτό το λόγο δε θα δέχεται κοινό μέχρι τις 30 Μαρτίου.

Με την πανδημία να βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, με τον ιό να σαρώνει στους χώρους δουλειάς και το δημόσιο σύστημα Υγείας να έχει φτάσει στα όρια του, καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στο Δήμο μας.

Θεωρώντας προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων καλούμε τη δημοτική αρχή:

Να διασφαλίσει ότι θα γίνουν δωρεάν μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας όλου του προσωπικού και όχι μόνο σε όσους είναι κοντά ή στο ίδιο γραφείο ή όροφο με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Να επαναληφθούν σε λίγες μέρες οι έλεγχοι.

Να παραμείνει το Δημαρχείο κλειστό για όλους, όχι μόνο για το κοινό, να γίνει η απαραίτητη απολύμανση σε όλους τους χώρους ώστε να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι με ασφάλεια στη δουλειά τους.

Να γίνει άμεση επίσημη ενημέρωση για την υγειονομική κατάσταση των εργαζομένων και να γίνει πραγματική ιχνηλάτηση των επαφών τους.


Διεκδικούμε:

Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους μόνιμους ή συμβασιούχους.

Συχνές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του Δήμου όπως και στα οχήματα και στα μηχανήματα.



23/3/2021