Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

ΤΟ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: «Καταστολή και αστυνομοκρατία δεν μας φοβίζουν! Δυναμώνουν τον αγώνα μας!»

 


«Καταστολή και αστυνομοκρατία δεν μας φοβίζουν! Δυναμώνουν τον αγώνα μας!» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Νότιου Τομέα του ΚΚΕ, μετά και τη μεγαλειώδη συγκέντρωση κατοίκων, σωματείων και φορέων στη Νέα Σμύρνη, που έδωσε μαχητική απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό και στην αστυνομική βία.

Όπως σημειώνει, η κλιμάκωση της καταστολής με τις συνεχείς αστυνομικές επεμβάσεις έχουν στόχο να μην «σηκωθεί κανένα κεφάλι» απέναντι στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

Η ΤΟ Νότιου Τομέα του ΚΚΕ τονίζει ότι «η ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής δεν είναι απλά μια εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι συνειδητή επιλογή κάθε αστικής κυβέρνησης και πηγαίνει χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν. Είναι συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και έχει εκφραστεί σε πολλές χώρες την περίοδο της πανδημίας όπως στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία».

Σημειώνει επίσης πως η κυβέρνηση της ΝΔ, χρησιμοποιεί την πανδημία για να περάσει μέτρα και νόμους που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την αντιμετώπισή της, όπως τα 30 εκατομμύρια «ζεστό» χρήμα ώστε να φτιαχτεί αστυνομία που θα χτυπάει τους φοιτητές που σήμερα παλεύουν για δωρεάν Παιδεία.

(Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ)