Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΙΜΟΥ: Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορόνα – γράμματα. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας εδώ και τώρα!

 Οι Σύλλογοι και Ομάδες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) Νοτίων συνοικιών συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο νοσοκομείο Metropolitan την Τρίτη 23 Μάρτη στις 6μμ,που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, για να διεκδικήσουμε την επίταξη του νοσοκομείου και συνολικά του ιδιωτικού τομέα υγείας και όλων των δομών του με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς καμιά αποζημίωση των ιδιοκτητών.

Στην κορύφωση της πανδημίας παραμένουμε απροστάτευτες εμείς και οι οικογένειές μας απέναντι στο υποβαθμισμένο και εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα υγείας, χωρίς τις ΜΕΘ που χρειάζονται, χωρίς το μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται, χωρίς κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Βιώνουμε την αθλιότητα της μετατροπής των νοσοκομείων σε «κλινικές μίας νόσου» σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων εξίσου σοβαρών ασθενειών και επειγόντων περιστατικών, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την εκκένωση του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» από τους ογκολογικούς ασθενείς για να μετατραπεί σε νοσοκομείο Covid. Χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα, ενώ πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες μας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, τα σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων και διεκδικούμε την υπεράσπιση της υγείας μας και των δικαιωμάτων των δικών μας και των οικογενειών μας.

Απαιτούμε: 

Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας και όλων των δομών του. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.

Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε Νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να εξασφαλιστεί άμεσα ο αναγκαίος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Κεντρικός καταμερισμός και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας ώστε να μη μετατραπεί το σύστημα δημόσιας Υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου.

Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία.

                      Επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλ. διεύθυνση: ogealimou@gmail.com