Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου για τον άγριο ξυλοδαρμό και την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη

 


Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου για τον άγριο ξυλοδαρμό και την  αστυνομική βία στη Ν. Σμύρνη, την Κυριακή 7/3/21.

Παρά τις φραστικές  τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου για την καταδίκη της ωμής βίας κατά των πολιτών από τις αστυνομικές δυνάμεις , που έλαβαν χώρα στη Ν. Σμύρνη, καμιά δεν έπαιρνε σαφή θέση για την κυβερνητική πολιτική ευθύνη και τη συνειδητή στόχευση να τρομοκρατηθεί και να φοβηθεί ο λαός. Η τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου ήταν ξεκάθαρη:

«Καταδικάζουμε τη βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης απέναντι στους κατοίκους.

Η επίθεση αυτή εντάσσεται στο δυνάμωμα της κρατικής βίας και καταστολής στοχεύοντας στη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού των εργαζομένων και της νεολαίας που παλεύουν και απαιτούν λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της Υγείας της Παιδείας και των δικαιωμάτων τους. 

 Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ με κρατική ευθύνη σε κάθε χώρο δουλειάς.

 Δηλώνουμε ότι όσο και αν επιχειρεί η κυβέρνηση με την καταστολή και την τρομοκρατία να βάλει τους αγώνες σε περιορισμό και σε καραντίνα, όποια φωνή στρέφεται εναντίον της πολιτικής της, δεν πρόκειται να τα καταφέρει. 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!»