Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Καταγγελία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγίου Δημητρίου-Αλίμου

 Οι χθεσινές απρόκλητες επιθέσεις αστυνομικών δυνάμεων στη Ν. Σμύρνη, με ξυλοδαρμούς  κατοίκων, περαστικών, ακόμη και οικογενειών με μικρά παιδιά, όπως προκύπτει και από τα σχετικά βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποτελούν ένα νέο σοβαρό κρίκο στην αλυσίδα της κλιμακούμενης κρατικής καταστολής.

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη τόσο για τις επιθέσεις αυτές, όσο και συνολικά για την κλιμάκωση της αστυνομικής βίας και του αυταρχισμού. 

Η καταστολή αυτή εκδηλώνεται στις συνθήκες της πανδημίας και ενώ η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, προωθεί και ψηφίζει σωρεία αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, που προκαλούν τη λαϊκή οργή, αγανάκτηση και κινητοποίηση. Αντί, μπροστά στην έξαρση της πανδημίας, να στηρίξει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, να λάβει αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η κυβέρνηση φέρνει αντιλαϊκούς νόμους και εξαπολύει αστυνομικές δυνάμεις  να τρομοκρατούν και να επιτίθενται προκειμένου  να επιβάλει σιγή νεκροταφείου.

Απαιτούμε άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ώστε να ενισχυθούν με κλίνες και προσωπικό το δημόσιο σύστημαυγείας.

Να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού, νοσηλευτών, γιατρών, ώστε να στελεχωθούν σωστά τα δημόσια νοσοκομεία.

Να ενταθούν οι εμβολιασμοί με γρήγορη κλιμάκωση, έτσι ώστε να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός με ασφάλεια και με χρησιμοποίηση όλων των διαθέσιμων εμβολίων και με πολύ περισσότερα και ασφαλέστερα εμβολιαστικά κέντρα.

Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στους χώρους δουλειάς για την προστασία των εργαζομένων.

Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ που είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους Αγίου Δημητρίου και Αλίμου να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι μαζικοί φορείς της Νέας Σμύρνης την Τρίτη 9/3/2021 και ώρα 6.30 μμ στην πλατεία Νέας Σμύρνης ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή.

Η απάντηση είναι μία. Με την οργανωμένη πάλη του για τις σύγχρονες ανάγκες του ο λαός, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά του. Οι συνταξιούχοι που έχουν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει καταστολή από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις, θα πρωτοστατήσουν στους αγώνες ακυρώνοντας στην πράξη αντιδραστικούς νόμους και διατάγματα.