Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου: Για τον τρόπο διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου


Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου καταγγέλλει, για μία ακόμα φορά, τις επαναλαμβανόμενες «δια περιφοράς» συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ συμπληρώνεται πλέον ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας.

Με αυτόν τον τρόπο δε δίνεται η δυνατότητα σε κάθε συνδυασμό και κάθε δημοτικό σύμβουλο να γνωρίζει τις τοποθετήσεις των υπολοίπων, παρά μόνο εκ των υστέρων. Δε γίνεται συζήτηση, πολιτικός διάλογος, ανταλλαγή επιχειρημάτων. Η «δια περιφοράς» λήψη αποφάσεων καταλήγει να είναι μια απλή καταγραφή «ναι», «όχι» ή «απέχω». Η δημοτική αρχή εκμεταλλεύεται το μεγάλο ποσοστό πλειοψηφίας που έχει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μη λαμβάνει υπόψη της άλλες απόψεις και την κριτική που της ασκείται. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, μέσα σε ένα χρόνο, έχει συνεδριάσει τέσσερις φορές μέσω τηλεδιάσκεψης και όλες τις υπόλοιπες «δια περιφοράς», με πρόσχημα τα υγειονομικά μέτρα για την πανδημία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου απαιτεί την όσο πιο ουσιαστική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Στις 23 Φεβρουαρίου η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου διαμαρτυρήθηκε και πάλι για τον τρόπο διεξαγωγής των «δια περιφοράς» συνεδριάσεων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου έχει αναδείξει ότι υπάρχουν χώροι στο Δήμο όπου μπορεί να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και δια ζώσης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και οι τηλεδιασκέψεις είναι ανεπαρκείς.  Η επιλογή της δημοτικής αρχής για τις συνεχόμενες «δια περιφοράς» συνεδριάσεις είναι απαράδεκτη. Η πανδημία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως όχημα για να υποχωρεί ο διάλογος και η πολιτική αντιπαράθεση.