Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ: Η ένταση της καταστολής και η κρατική βία δεν θα μας κλείσουν το στόμα! Κινητοποίηση την Τρίτη στις 6.30 μ.μ. στη Νέα Σμύρνη

 


Την κυβέρνηση για την πολιτική καταστολής και την αστυνομική βία που εκδηλώθηκε χθες στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης καταγγέλλουν Σωματεία και Ομοσπονδίες Εργαζομένων και καλούν στη σημερινή συγκέντρωση σωματείων εργαζομένων, Ενώσεων Αυτοαπασχολουμένων, Συλλόγων Γυναικών και άλλων φορέων στις 5.30 μ.μ., στα Προπύλαια, για την 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Οικοδόμων τονίζει πως «η καταστολή, η τρομοκρατία, η βία απέναντι σε εργαζόμενους δεν είναι τυχαίο γεγονός. Αποτελεί κυβερνητική επιλογή για να κρυφτούν οι τεράστιες ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας και να στοχοποιηθεί για μια φορά ακόμη ο λαός», και καταλήγει: «Όσο και αν επιχειρεί η κυβέρνηση με την καταστολή και την τρομοκρατία να βάλει τους αγώνες σε περιορισμό και σε καραντίνα όποια φωνή στρέφεται εναντίον της πολιτικής της δεν πρόκειται να τα καταφέρει». Καλεί επίσης τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων και τα Παραρτήματα του στις Νοτιοανατολικές Συνοικίες και την Καλλιθέα στη συγκέντρωση την Τρίτη 9 Μάρτη στις 6.30 μ.μ, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

«Την ώρα που η κυβέρνηση αποφασίζει lockdown μέσα στο ...lockdown και συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για να βελτιώσει ουσιαστικά την κατάσταση εκεί που υπάρχει πραγματικά το πρόβλημα, στους χώρους δουλειάς, δυναμώνει την κρατική καταστολή, βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους και νεολαία» αναφέρει σε ανακοίνωση - καταγγελία  για την απρόκλητη επίθεση η Ένωση Λογιστών Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

«Η επίθεση αυτή εντάσσεται στο δυνάμωμα της κρατικής βίας και καταστολής στοχεύοντας στη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού των εργαζομένων και της νεολαίας που παλεύουν και απαιτούν λείψει άμεσων μέτρων για την προστασία της Υγείας της παιδείας και των δικαιωμάτων τους» επισημαίνει η ΠΕΣ - ΝΑΤ.

«Δεν θα μας κλείσουν το στόμα με την αστυνομία και την τρομοκρατία!» τονίζει ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας (μέλος της ΟΓΕ) και καταγγέλλουν «την πρωτόγνωρη επιχείρηση αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7.3.21 στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όπου δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση, από αστυνομικές δυνάμεις, οικογένειες που έκαναν τον περίπατό τους κατά την διάρκεια ελέγχου για τα μέτρα προστασίας». Καλούν στην κινητοποίηση της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.