Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Νέα καταγγελία της Ομάδας Γυναικών Αλίμου για τις κάμερες στα προαύλια των σχολείων

Η Ομάδα Γυναικών Αλίμου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος καταγγέλλει την απαράδεκτη κίνηση της διοίκησης του δήμου να βάλει κάμερες στα προαύλια των σχολείων με πρόφαση τη φύλαξη τους.
Μέσα σε συνθήκες πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά, προκειμένου να πιάσει στον ύπνο τη σχολική κοινότητα ο δήμαρχος τοποθέτησε κάμερες χωρίς καμιά συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και χωρίς να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς.
Ο δήμαρχος μιλάει για την ασφάλεια των σχολείων την ώρα που :


  • -        Οι ανάγκες για καθαριότητα στα σχολεία δεν καλύπτονται γιατί το προσωπικό είναι ελάχιστο.
  • -        Δεν εξασφαλίζονται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για την επάνοδο των μαθητών στις σχολικές αίθουσες σε συνθήκες πανδημίας.
  • -        Τα νήπια στοιβάζονται σε δυο εντελώς ακατάλληλες αίθουσες, που για να μπουν και να βγουν στη μια αίθουσα πρέπει να περάσουν υποχρεωτικά μέσα από την άλλη.

Δεν υπάρχουν λεφτά για να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για τη μόρφωση, για τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, σε οποιεσδήποτε συνθήκες αλλά βρέθηκαν λεφτά για κάμερες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ !

Η Ομάδα Γυναικών Αλίμου έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου την Τετάρτη 27/5/2020. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του δήμου να μην μας επιτρέψουν να θέσουμε το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, τελικά μετά από τη δυναμική παρουσία μας, καταφέραμε να καταθέσουμε και να διαβαστούν τα ερωτήματα και τα αιτήματά που θέσαμε στη δημοτική αρχή.

Απαιτούμε να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες με πλήρες ωράριο και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στα σχολεία του Αλίμου.
Απαιτούμε να υπάρχουν ελεύθεροι, δημόσιοι χώροι για όλα τα παιδιά να μπορούν να παίξουν και να αθληθούν, ώστε να μη χρειάζεται να μπαίνουν στα προαύλια των σχολείων, με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Τα δικά μας παιδιά παίζουν στα προαύλια των σχολείων και ο τρόπος για να διαπαιδαγωγηθούν και να μάθουν να σέβονται το σχολείο τους δεν είναι οι κάμερες.
Δε δεχόμαστε η δημοτική αρχή να βάζει κάμερες για να τα φοβίσει και να τα αποτρέψει σαν να είναι κακοποιοί.
Βάζοντας κάμερες δεν αποτρέπεται αλλά ενισχύεται η αντιδραστικότητα και η βία.
Επιπλέον:
Ποια «μάτια» θα παρακολουθούν τα παιδιά μας και πού θα καταγράφεται το υλικό που θα συλλέγουν οι κάμερες; Ακόμα και η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων απαγορεύει την καταγραφή ανηλίκων!

Σήμερα υπάρχουν επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για ένα σχολείο που θα παρέχει σε όλα τα παιδιά ολόπλευρη μόρφωση και ομαλή νοητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη. Να μαθαίνουν να συμβιώνουν αρμονικά, να λειτουργούν ομαδικά, να πειθαρχούν, να διεκδικούν, να κάνουν φίλους.
Βάζοντας κάμερες  διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά μας να είναι φοβισμένα, παθητικά και να δέχονται από μικρά πως έχει το δικαίωμα κάποιος να τα παρακολουθεί, τώρα στο σχολείο αργότερα στη δουλειά τους και στην προσωπική τους ζωή.
Καλούμε τις μητέρες, τους γονείς να καταδικάσουν αυτό το αντιδημοκρατικό και αντιεκπαιδευτικό μέτρο.                                                                                                                                        
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλ. διεύθυνση:
ogealimou@gmail.com