Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

 Δελτίο Τύπου της Λαικής Συσπείρωσης: Τοποθέτηση της Κυριακής Καμαρινού στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις Ζωνες Πολεοδόμησης.
 Στο δημοτικό συμβούλιο όπου συζητήθηκαν  οι προβλεπόμενες ζώνες πολεοδόμησης για το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, η δημοτική σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης τοποθετήθηκε ως εξής:
Κατ αρχάς διαπίστωνεται η διπροσωπία της αποστολής του ΣΥΡΙΖΑ.  Μπορεί να παρουσιάζεται ότι ελεγχει την νομιμότητα (πχ Δάσος στο Ελληνικό, Αρχαιολογικοί χώροι) στην πραγματικότητα όμως απλώς αναγορεύεται σε ικανότατο διαχειριστή ελαχιστοποίησης των λαικων αντιδράσεων. Ότι και να λενε , η ψηφιση στη Βουλή το 16 και η ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, δεν αναιρούνται! 
Και στο ζήτημα του Ελληνικού λοιπόν αναδεικνύεται ότι η αντιπαράθεση προόδου και συντήρησης (ΝΔ_ΣΥΡΙΖΑ) είναι κάλπική., αφού συμφωνουν απόλυτα. Άλλωστε και οι προτάσεις της ΝΔ στηρίζουν με πιο χυδαίο τρόπο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Προκρίνει να θεωρείται κάθε επενδυτικό σχήμα ότι αυτομάτως συμμορφώνεται με τις διατάξεις για το περιβάλλον, την προστασία της υγείας των κατοίκων κτλ. Θεωρούν δηλαδή  δεδομένη τη συμμόρφωση του κάθε επενδυτή. Ταυτόχρονα ως επίδοξοι διαχειριστές της ίδιας πολιτικής πλειοδοτούν  για ακόμα φθηνότερη εργατική δύναμη, περισσότερες φοροαπαλλαγές των μεγ. επιχειρήσεων κτλ). Στην πραγματικότητα βάζουν τους εργαζόμενους να  διαλεξουν ποια ανάγκη τους θα θυσιάσουν για να στηριχθεί και να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. 
Η όλη συζήτηση λοιπόν αφορά ειλημμένες αποφάσεις, που στηρίζονται στη βασική φιλοσοφία για την ανάπτυξη ολόκληρου του παραλιακού τόξου με πλήρη ελευθερία στους Ομίλους για τις χρήσεις γης, τις μεγάλης έκτασης επεμβάσεις σε ακτογραμμή και αιγιαλό, επιχωματώσεις, υπογειοποιήσεις, κατασκευές μέσα στη θάλασσα κτλ; Όσο περισσότερο ξετυλίγεται το κουβάρι για την ΠΟΛΗ ΠΟΥ χτίζεται στο μεγαλύτερο αστικό οικόπεδο της Ευρώπης (6.200 στρ, 3,5χμ ακτογραμμή), τόσο περισσότερο γίνεται φανερό πως ούτε καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας θα υπάρξουν, ούτε θα αναβαθμιστεί η ζωή των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Χαρακτηριστικά από τα 2χιλ.στρ. της πίσω αυλής των πολυτελών κατασκευών αν αφαιρέσεις δρόμους, εγκαταστάσεις κτλ, μένουν με το ζόρι 700 στρ πρασίνου, 
Η συμμετοχή της Τ.Δ στο Φορέα Διαχείρισης , που προβλήθηκε με τυμπανοκρουσίες στην Αργυρούπολη δεν είναι καμιά κατάκτηση. Απλά παραχωρήθηκε από τον επενδυτή ένα κοστοβόρο γι αυτόν κομμάτι ενω για τον ίδιο απομένει το κερδοφόρο κόμμάτι, η αγορά ακινήτων, η επενοικίαση (ζητά για το Καζίνο ενοίκιο μεγαλύτερο ακόμα και από την αξία γης!)  Κοντά σ΄αυτά προστίθεται και η υποβάθμιση της ζωής των όμορων ζωνών . Μια απλή ματιά στα σχέδια (210001Υ6, 210001Υ5) είναι αρκετή για να φανεί καθαρά πως η επένδυση ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΕ τα προϋπάρχοντα πολεοδομικά σχέδια των τριών περιοχών. Πως ο «επενδυτής» πήρε την έκταση και τη διαμόρφωσε όπως ήθελε, χωρίς να νοιάζεται για την ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ ΧΡΗΣΗ!! (όπως σωστά το επισημαίνουν οι κάτοικοι μέσω του Συλλόγου «Θουκυδίδης ο Αλιμούσιος»).
 Τόνοι μπετόν θα οριοθετούν το λεγόμενο πάρκο , με κάθε μέσο και τρόπο, κυριολεκτικά με δυο μόνο «χοάνες» εισόδου , για τους παραέξω. Αντιθέτως, για τους ενοίκους μέσα, η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις θα γίνεται με πεζόδρομους κτλ. Θα κόβεται η ΘΕΑ στο Πάρκο (50μετρες πολυκατοικίες) και ο αέρας!!! Για να φτάσει στα αρχαιολογικά μέρη ή την παραλία ο Αλιμιώτης ταξιδευτής πρέπει να διασχίσει περιφερειακούς δρόμους, Άλλωστε, αυτό που συνεχώς αποκαλύπτεται είναι ότι το χωροταξικό θα προχωρά παράλληλα με τις ανάγκες που επιβάλλουν οι νόμοι τους για κερδοφορία, δηλαδή της αέναης ρευστότητας, θα είναι προϊόν κοπτοραπτικής του κάθε επενδυτή. Η ευθύνη του κ. Κονδύλη και όσων στηρίζουν την επένδυση καταρχάς βρίσκεται  στο γεγονός ότι δεν αποκαλύπτουν στον κόσμο την αλήθεια, δημιουργούν αυταπάτες ότι μπορέι να υπάρχει όφελος και για το λαό και για το κεφάλαιο.
 Η θέση της Λαικής Συσπείρωσης είναι ξεκάθαρη: Επιμένουμε πώς με κρατική χρηματοδότηση μπορεί και πρέπει να γίνει το Μητροπολιτικό Πάρκο , που θα αφορά όλο το Λεκανοπέδιο, με όλες τοις υποδομές αναψυχής, αθλητισμού, μόρφωσης , πολιτισμού, πράσινου, ελεύθερων χώρων-ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ, ΑΝΑΣΑ ΔΡΟΣΙΑΣ για τα 4εκ,εργαζόμενων της πόλης μας. Αυτό που θεωρείται όμως ουτοπικό είναι απόλυτα συμβατό και πραγματοποιήσιμο για μια διαφορετική εξουσία, την πραγματική λαϊκή εξουσία, που θα λειτουργεί με σκοπό την ικανοποίηση των λαικών αναγκών και όχι το κερδος των μονοπωλίων!