Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ και ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Την Πέμπτη, 19 Μάρτη, μετά από αίτημα της Δημοτικής Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Καμαρινού, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία/ενημέρωση με τον Δήμαρχο Αλίμου, κ. Κονδύλη, σχετικά με τα μέτρα προστασίας των κατοίκων, των ευπαθών ομάδων της πόλης και των εργαζόμενων του Δήμου. Στο πλαίσιο της συζήτησης η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε συγκεκριμένα αιτήματα στη Δημοτική Αρχή για την προστασία της Υγείας του λαού της πόλης μας αλλά και την στήριξη όσων πλήττονται από τα μέτρα της Κυβέρνησης
1. Να παρθούν μέτρα για τη στήριξη ευπαθών ομάδων όσο διάστημα είναι κλειστά τα ΚΑΠΗ. Να πληρούνται οι όροι προστασίας των εργαζόμενων που στελεχώνουν τις νέες κοινωνικές δομές. Να ασκηθούν πιέσεις από τη Δημοτική Αρχή για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στελέχωση του Τοπικού Ιατρείου Αλίμου, ώστε να λειτουργήσει ως πλήρες Κέντρο Υγείας.

 2. Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων του Δήμου: . Ο νέος καταμερισμός υπηρεσιών να γίνεται σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, χμεγαλύτερη επαγρύπνηση και ενίσχυση των μέτρων προστασίας και ατομικής υγιεινής, ένταξη στις ευπαθείς ομάδες με βάση τη διευρυμένη οδηγία του Υπ. Υγείας , όχι συνωστισμό στις υπηρεσίες του Δήμου, ενίσχυση της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης χωρίς αυταρχισμό.
3. Να μην γίνει καμία ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες με βάση το αρ.24 της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ, 24/03/20). Αντιθέτως, να γίνει χρήση της δυνατότητας για σύναψη πρόσθετων συμβάσεων.
 4. Μέτρα για την τακτή απολύμανση των κάδων απορριμμάτων .Τακτή απολύμανση όλων των δημοτικών χώρων (δημοτικές υπηρεσίες, γήπεδα, η δημοτική πισίνα, πλατείες).Τακτή απολύμανση όλων των σχολείων για την προστασία των εκπαιδευτικών που θα κάνουν χρήση τους για την τηλεκπαίδευση .
5. Να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη και την πληρωμή τέλους για τα τραπεζοκαθίσματα για 4 μήνες όσα καταστήματα έχουν κλείσει με οδηγία της Κυβέρνησης
 6. Να πληρωθούν κανονικά οι σχολικές καθαρίστριες όσο διάστημα παραμένουν κλειστά τα σχολεία και να αιτηθεί ο Δήμος πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των σχολείων από το Υπ. Εσωτερικών. 
7. Να παγώσουν όλες οι πληρωμές στα τροφεία των Παιδικών Σταθμών όσο παραμένουν κλειστοί.
 8. Να παγώσουν όλες οι πληρωμές στα προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου.
9. Να απαλλαγούν από το μίσθωμα προς το Δήμο όλα τα σχολικά κυλικεία της πόλης όσο διάστημα είναι κλειστά τα σχολεία με απόφαση της Κυβέρνησης Η Λαϊκή Συσπείρωση ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι, με αφορμή την ΠΝΠ για τη λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων, να πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο εξ αποστάσεως και κεκλεισμένων των θυρών, θα συμμετάσχει μόνο για ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού.