Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Καταγγέλλει εργατικό ατύχημα εργαζόμενης στον δήμο Αλίμου



 Το εργατικό ατύχημα εργαζόμενης στο Δήμο Αλίμου, που έπεσε από σκαλί απορριμματοφόρου με αποτέλεσμα να χτυπήσει των ώμο της, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι στο συγκεκριμένο Δήμο όπως και σε πολλούς άλλους, οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει Μέσα Ατομικής Προστασίας για το 2020, στα οποία περιλαμβάνονται και τα ειδικά άρβυλα.

Παράλληλα, καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία δημάρχων και κυβέρνησης μπροστά στα συνεχιζόμενα εργατικά ατυχήματα υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει μέρα που δεν έχουμε και ένα εργατικό ατύχημα, με αποτέλεσμα μόνο τα τελευταία 5 χρόνια να έχουμε 60 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν μπορεί να ξεκινάμε από το σπίτι μας για το μεροκάματο και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε το μεσημέρι στην οικογένειά μας και στα παιδιά μας. Φτάνει έως εδώ. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε άλλο απαθείς, να περιμένουμε το πότε θα έρθει και η δική μας σειρά».

Τονίζει πως «πάγια θέση μας ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να τοποθετούνται ως συνοδοί στα απορριμματοφόρα, ακριβώς γιατί η επιβάρυνση της υγείας από αυτή την πολύ βαριά και ανθυγιεινή εργασία είναι μεγάλη».

«Οι δικαιολογίες των δημάρχων ότι "οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες" ή ότι "ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί" αποτελούν γελοιότητες» αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι «τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα και έχουν ενόχους, την κυβέρνηση και την πλειοψηφία των δημάρχων που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και ασφάλεια ως κόστος που δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν, καθώς στόχος τους είναι να εξοικονομούν πόρους για να ενισχύουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Καταλήγοντας καλεί «όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου, να περάσουν τώρα στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι εμείς θα πεθάνουμε στο σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου».