Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 29 Γενάρη

 


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 29 Γενάρη στις 11 π.μ. διοργανώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Επισιτισμό - Τουρισμό και Ξενοδοχεία Ν. Αττικής.

«Φτάνει πια! Δεν πάει άλλο η ανέχεια και η εξαθλίωση! Να διασφαλιστεί τώρα το εισόδημά μας, η δουλειά μας, η υγεία μας!» τονίζει το Συνδικάτο και καλεί τα Σωματεία του κλάδου σε μαζική συμμετοχή.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και ξενοδοχεία βρισκόμαστε σε μακρά περίοδο ανεργίας, χωρίς στήριξη που να διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών μας

  • Χιλιάδες εποχικοί άνεργοι που εργάζονταν σε επισιτιστικά μαγαζιά, ξενοδοχεία τουριστικοί συνοδοί και ξεναγοί, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, συμβασιούχοι και εργολαβικοί σε ξενοδοχεία είναι χωρίς εισόδημα για μήνες.
  • Τα ελάχιστα μέτρα της κυβέρνησης, το "φιλοδώρημα" των 534 ευρώ για τους εποχικούς τελείωσαν τον Οκτώβρη και για τους υπόλοιπους δε φτάνουν ούτε για τα βασικά.
  • Το επίδομα ανεργίας από Νοέμβρη θα φτάσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς ορισμένων ανέργων στην καλύτερη περίπτωση από Γενάρη και βλέπουμε…
  • Φόροι, δάνεια, λογαριασμοί για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο συνεχίζουν να συσσωρεύονται σε εργατικά νοικοκυριά που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βαρύ και δύσκολο χειμώνα, χωρίς να μπορούν να πληρώσουν ούτε μέρος από αυτά.
  • Η πανδημία συνεχίζει να "θερίζει" χώρους δουλειάς που παραμένουν σε λειτουργία, αφού και εκεί τα μέτρα προστασίας είναι από ελλιπή ως ανύπαρκτα».

Καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου «να συνεχίσουμε αποφασιστικά το συντονισμό του αγώνα μας για να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας, όπως κάναμε με τις δεκάδες κινητοποιήσεις μέχρι και σήμερα». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)