Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

ΤΕ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Το βαλτοτόπι της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα!

 


Το πραγματικό πρόσωπο της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» ανέδειξαν οι λίγες ώρες έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε χθες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Νότιου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Παρουσιάζοντας την εικόνα από την περιοχή, σημειώνει πως κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σχολεία πλημμύρισαν, ενώ η πολυδιαφημιζόμενη ανάπλαση του Φαληρικού όρμου μετατράπηκε σε μια μεγάλη λίμνη.

Η Οργάνωση καταγγέλλει τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που, υπηρετώντας το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, δεν λαμβάνουν μέτρα πρόληψης, οι υποδομές παρουσιάζουν τραγικές ελλείψεις, ενώ τα όποια μέτρα διαχείρισης που λαμβάνουν, δεν βάζουν στο επίκεντρο την προστασία του λαού, αλλά την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων. Καλεί τον λαό να μετατρέψει την οργή του σε ορμητικό ποτάμι αγώνα και διεκδίκησης για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας με επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. 

Η ανακοίνωση 

«Λίγες ώρες έντονης βροχόπτωσης ήταν αρκετές για να αναδείξουν το πραγματικό πρόσωπο της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα!

Οι δρόμοι στο ρέμα της Πικροδάφνης στο Μπραχάμι, στο ρέμα του προφήτη Δανιήλ στον Ταύρο και στις εκβολές του Ιλισού μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Το 2ο Λύκειο στο Μοσχάτο, το 8ο Δημοτικό και το 2ο Νηπιαγωγείο στις Τζιτζιφιές έχουν πλημμυρίσει. Σπασμένοι αγωγοί αποχέτευσης στο Μπραχάμι, κεντρικοί οδικοί άξονες γεμάτοι λάσπες, λύματα και φερτά υλικά, αυλές και υπόγεια πλημμυρισμένα, αλλά και η πολυδιαφημιζόμενη ανάπλαση του Φαληρικού όρμου να έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη λίμνη είναι μερικές από τις εικόνες της χθεσινής νεροποντής, ενώ οι ζημιές ακόμα δεν έχουν καταγραφεί όλες.

Για τη μετατροπή του παράκτιου μετώπου της Νότιας Αττικής σε ένα μεγάλο βαλτοτόπι δεν φταίει ούτε ένταση των καιρικών φαινομένων ούτε η "ανευθυνότητα" των πολιτών, ούτε η κακιά ώρα ή ο "θεός" κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο!

Ο πραγματικός ένοχος έχει όνομα

Από το ΜπραχάμιΑπό το Μπραχάμι

Ο πραγματικός ένοχος έχει όνομα. Είναι το σάπιο και βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που από κοινού υπηρετούν η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι ευθύνες τους για τις τραγικές ελλείψεις υποδομών, για τα ανύπαρκτα μέτρα πρόληψης είναι τεράστιες. Τα όποια μέτρα διαχείρισης δεν βάζουν στο επίκεντρο την προστασία του λαού, αλλά την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων.

Συνένοχοι στο έγκλημα είναι η διοίκηση της Περιφέρειας και οι δημοτικές αρχές που ως μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης δεν ιεραρχούν έργα ουσιαστικής αντιπλημμυρικής προστασίας, έργα αντισεισμικής θωράκισης, σχολεία, νοσοκομεία κλπ., διότι δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά και δίνει τη μάχη

Σε αυτή την κρίσιμη ώρα το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά και δίνει τη μάχη με όλες του τις δυνάμεις ώστε να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Ταυτόχρονα απαιτούμε από την κυβέρνηση, την περιφερειακή και τις δημοτικές αρχές να παρθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα για τη συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών.

Καλούμε τον λαό η δικαιολογημένη οργή του, όπως με τις πυρκαγιές έτσι και τώρα με τις πλημμύρες, να μη "βουλιάξει" και αυτή μαζί με τα νερά που γέμισαν τις νότιες συνοικίες της Αθήνας. Αλλά να γίνει ορμητικό ποτάμι αγώνα και διεκδίκησης για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας με επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Μόνο ένα τέτοιο σχέδιο ανοίγει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο, για την απαλλαγή της εργατικής τάξης από τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό! Η οργή να γίνει αγώνας ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τη ζωή και τη φύση για τα κέρδη».