Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Καταγγελία της Ομάδας Γυναικών Αλίμου για το κλείσιμο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά


Η Ομάδα Γυναικών Αλίμου  καταγγέλλει την κυβέρνηση για το κλείσιμο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά.

Η  παραχώρηση του μεγαλύτερου αδόμητου χώρου της Ευρώπης, των 6.000 στρεμμάτων στο Ελληνικό σε ιδιώτες επενδυτές είναι έγκλημα για το λαό της Αττικής. Την ευθύνη έχουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή που έχουν βάλει την υπογραφή τους τα τελευταία χρόνια. Αντί για ένα πνεύμονα πρασίνου, για χώρους αναψυχής και αθλητισμού, δρομολογούν ουρανοξύστες, καζίνο, ιδιωτική παραλία, μαρίνα για γιοτ.

Οι επενδυτές  απαιτούν την άμεση  αποχώρηση των εργαζόμενων που λειτουργούν το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, έναν μοναδικό ελεύθερο χώρο σε όλη την Αττική.  

Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα!

Δε δεχόμαστε η κυβέρνηση να παραδώσει το  ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά στους μονοπωλιακούς ομίλους για να αυξήσουν τα κέρδη τους με τα επενδυτικά τους σχέδια.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες στους εργαζόμενους, που οι εργασιακές τους συμβάσεις βρίσκονται στον αέρα και διεκδικούμε μαζί τους τα εργασιακά δικαιώματα τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες στα αθλητικά σωματεία και στους γονείς των αθλητών που βρίσκονται μέσα στην ανασφάλεια  αφού δε γνωρίζουν που θα μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις.

Διεκδικούμε ελεύθερη πρόσβαση για το λαό, τη νεολαία σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, στήριξη των αθλητικών σωματείων με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.