Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου για την πρόταση της “πλειοψηφούσας” παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου σχετικά με την αποδοχή της συμμετοχής του Δήμου στο πρόγραμμα WHY EUROPE στο πλαίσιο του Ευρ. Προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες 2014-2020»- με το σχέδιο «Across Resistance Experience».
Το πρόγραμμα –ομπρέλα «Ευρώπη για τους πολίτες 2014-2020» με τα διάφορά σχέδιά του, όπως και αν προτιμούν να τα ονομάζουν δεν είναι ούτε καινούργιο, ούτε το μόνο που αξιοποιείται για να παρουσιάσει στους εργαζόμενους μια εικονική πραγματικότητα για την Ε.Ε. Ο εξωραϊσμός του αποκρουστικού πραγματικού προσώπου της λυκο-συμμαχίας γίνεται μέσω γνώριμου για το σύστημα δρόμου - της διαστρέβλωσης της Ιστορίας, της παραχάραξης των γεγονότων, της κατασυκοφάντησης των κομμουνιστών , της εξίσωσης εν τέλει του κομμουνισμού  και του φασισμού.
 Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το συγκεκριμένο σχέδιο , αναφέρεται στην αντίσταση « που γεννήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση  για την καταπολέμηση των ολοκληρωτικών καθεστώτων», χωρίς να ονομάζει συγκεκριμένα το φασισμό.  Να το ξεκαθαρίσουμε και να πάρετε θέση κι εσείς-Τα κινήματα αντίστασης δημιουργήθηκαν για να απελευθερώσουν  τις χώρες τους από το φασισμό. Ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού, συνέχεια του βάρβαρου καθεστώτος της εκμετάλλευσης. Χρησιμοποιείται για να χτυπήσει τους αγώνες των εργαζομένων για την ανατροπή του.
Σε μια περίοδο κρίσης του συστήματος δεν είναι τυχαίο να αναγορεύεται σε «αξία» της Ε.Ε ο αντικομουνισμός. Σε κράτη της Ε.Ε, «του κοινού μας σπιτιού», της ελεύθερης» διακίνησης ιδεών, όπως στην Πολωνία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την  Λεττονία και Λιθουανία ποινικοποιείται η κομμουνιστική ιδεολογία. Ταυτόχρονα με πακτωλό χρημάτων, με 229 (!) εκατ, «προικίζεται»  η αντικομουνιστική εκστρατεία με χρηματοδότηση κάθε είδους ΜΚΟ, ερευνητικών πανεπιστημιακών  και σχολικών προγραμμάτων (ιδιαίτερα η συνείδηση της νεολαίας είναι στο στόχαστρο), οργανώσεων, ακόμη και κινηματογραφικών ταινιών, βιβλίων και οπτικοακουστικών μέσων .
 Την στιγμή που Ε.Ε και αστικές κυβερνήσεις  καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα, λεηλατούν μισθούς και συντάξεις, ληστεύουν ασφαλιστικά ταμεία, εμπορευματοποιούν την Παιδεία, την Υγεία, τον Αθλητισμό διαθέτουν αφειδώς ποσά σε «μελέτες», «έρευνες», «φιέστες»,  με στόχο την κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού και την ουσιαστική αθώωση του φασισμού.
 Η ιστορία της Αντίστασης στην Ευρώπη και πολύ περισσότερο στην πατρίδα μας στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο αποτελεί παρακαταθήκη για τους λαούς και στους σημερινούς τους αγώνες, τη σπίθα που μπορεί να ανάψει στους νέους αγώνες είναι λοιπόν που τρέμουν και για αυτό κάνουν προσπάθεια να την ξαναγράψουν αφυδατώνοντάς την από τα πραγματικά της μηνύματα στις νέες γενιές. Είναι όμως τόσο ολοζώντανες οι μνήμες που δεν θα τους περάσει.
Σας καλούμε να αποσύρετε το θέμα και να καταδικάσετε τις προσπάθειες αυτές.  Το πρόγραμμα υπερψηφίστηκε από την παράταξη του Δημάρχου, κ. Κονδύλη (ΔΗΜΑΡ κτλ) και του κ. Τσαπαρλή (Ν.Δ), ενώ οι παρατάξεις του κ. Ορφανού (ΠΑΣΟΚ) και της κ. Μπελιά (ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισαν λευκό.