Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η λαϊκή και νεανική ανάταση στο 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» να γίνει έναυσμα συμμετοχής στην πάλη

 «Η επιτυχία του Φεστιβάλ και ιδιαίτερα η μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων χρόνων, μας γεμίζει με αισιοδοξία, γιατί δείχνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι άνθρωποι κάνουν το βήμα, ξεπερνούν αναστολές και εμπόδια, δείχνουν ενδιαφέρον για τις θέσεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ» τονίζεται σε ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ολοκλήρωση του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή».

Αναλυτικά:

«Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", θέλουμε να χαιρετίσουμε τους χιλιάδες επισκέπτες και επισκέπτριες, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, που συμμετείχαν στις πολύμορφες δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σ’ όλη την Ελλάδα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους καλλιτέχνες και όλους τους συντελεστές για τη συμβολή τους στην επιτυχία του 47ου Φεστιβάλ, ειδικά όσους και όσες συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αυτό. Το φετινό Φεστιβάλ αποτέλεσε βήμα έκφρασης και ανάσας για δεκάδες καλλιτέχνες και ανθρώπους του Πολιτισμού, που εδώ και δύο χρόνια είναι αντιμέτωποι με την αναστολή της πολιτιστικής δραστηριότητας, αλλά και με την κυβερνητική πολιτική που άφησε αβοήθητο αυτό τον κόσμο.

Η επιτυχία του Φεστιβάλ και ιδιαίτερα η μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων χρόνων, μας γεμίζει με αισιοδοξία, γιατί δείχνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι άνθρωποι κάνουν το βήμα, ξεπερνούν αναστολές και εμπόδια, δείχνουν ενδιαφέρον για τις θέσεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Η ΚΝΕ βγαίνει με νέες δυνάμεις μέσα από αυτή τη διαδικασία, έτσι ώστε από καλύτερες θέσεις να πρωταγωνιστήσει στη μάχη για τα δικαιώματα της νέας γενιάς.

Η λαϊκή και νεανική ανάταση, που εκφράστηκε στο Φεστιβάλ, μπορεί να γίνει έναυσμα πιο αποφασιστικής συμμετοχής στην οργάνωση της καθημερινής πάλης, μέσα στους χώρους δουλειάς και νεολαίας, στις λαϊκές γειτονιές, αλλά και συμπόρευσης με το ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζική ανατροπή υπέρ του λαού».