Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

ΚΟ ΑΛΙΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Εκδήλωση για την Υγεία και την προστασία της ζωής του λαού

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Νοέμβρη η εκδήλωση της ΚΟ Αλίμου του ΚΚΕ με θέμα «Να πάρει ο λαός στα χέρια του την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας του».

Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Πιτσιόλης, στέλεχος του ΚΚΕ και γιατρός στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο οποίος περιέγραψε  την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και το σχέδιο της κυβέρνησης για περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού για την Υγεία, που θα επιβαρύνει κι άλλο το ήδη υποστελεχωμένο σύστημα Υγείας.

Τόνισε ότι το προσωπικό δεν επαρκούσε ούτε πριν την πανδημία, πόσο μάλλον τώρα που είναι αυξημένες οι ανάγκες. Ανέφερε επίσης πως δεν είναι λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας η επίταξη ιδιωτών γιατρών, αλλά η άνευ όρων επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και η λήψη ουσιαστικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς σε ΜΜΜ και χώρους δουλειάς.

Αναφέρθηκε στο σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ», την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Υγείας, τους όρους ανταποδοτικότητας με τους οποίους θα λειτουργεί το σύστημα Υγείας, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα.



Στη συνέχεια μίλησε για τη σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην πρόληψη, αλλά και στην αποκατάσταση των ασθενών μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο ή τη ΜΕΘ.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και πλούσια συζήτηση για την πορεία της πανδημίας, τα εμβόλια και την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Κλείνοντας ο ομιλητής εξήγησε πως το ΚΚΕ παλεύει για ένα σύστημα Υγείας που θα φροντίζει τον άνθρωπο από τη γέννησή του και θα του παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, γιατί η υγεία και το φάρμακο είναι Κοινωνικά Αγαθά. Τέλος, ανέδειξε ότι το ζήτημα της υγείας της εργατικής τάξης πρέπει να αντιμετωπιστεί με όρους κινήματος, με λαϊκή διεκδίκηση για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.