Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Όλοι σήμερα στους δρόμους για ΣΣΕ με αυξήσεις, σύγχρονα δικαιώματα και μέτρα προστασίας της υγείας

 Διαδηλώνουν σήμερα, με πανεργατικά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργαζόμενοι από κάθε κλάδο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μαζικοί φορείς και σύλλογοι φοιτητών, στέλνοντας μήνυμα αγώνα ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και διεκδικώντας σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Οι κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται τις επόμενες μέρες σε πόλεις όλης της χώρας, στόχος είναι να συνενωθούν σε ένα μεγάλο πανεργατικό απεργιακό μέτωπο, κάτι που βρέθηκε και στο επίκεντρο των μαζικών συσκέψεων που οργανώθηκαν σε μια σειρά περιοχές από τις αρχές Οκτώβρη. Σε αυτές, με αφετηρία τη μαζική σύσκεψη στο «Σπόρτιγκ», συμμετείχαν περισσότερες από 400 πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, πολλές από αυτές για πρώτη φορά, δείχνοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν για την κλιμάκωση της πάλης.

Στην κατεύθυνση αυτή, Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα συντονίζουν τον αγωνιστικό τους βηματισμό, θέτουν στο επίκεντρο τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, για 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, για κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για προστασία της συνδικαλιστικής δράσης. Μέτωπα πάλης που συγκρούονται με τον πυρήνα των αντεργατικών μέτρων όλων των κυβερνήσεων, και ειδικά με τον πρόσφατο νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη.

Κάλεσμα συμμετοχής στο αποψινό συλλαλητήριο έχει απευθύνει επίσης το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τη δική τους θέση στην κοινή πάλη με την εργατική τάξη παίρνουν οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, με κάλεσμα που απευθύνουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας. 

Για την Αθήνα έχουν οριστεί προσυγκεντρώσεις στις 6.15 μ.μ. σε Παλιά Βουλή, Ομόνοια και Προπύλαια, ενώ δρομολογούνται και λεωφορεία από περιοχές της Αττικής.

Ταυτόχρονα οργανώνονται και οι απεργίες σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς.