Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ: Σήμερα το συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό

 


Με πανεργατικά συλλαλητήρια σήμερα Πέμπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζικοί φορείς, εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα διαδηλώνουν ενάντια στον νέο κρατικό προϋπολογισμό. «Δεν θα πληρώνουν οι πολλοί για τα κέρδη των λίγων», ξεκαθαρίζουν και καταγγέλλουν τον προϋπολογισμό, που ισοπεδώνει το εισόδημα και τις ανάγκες του λαού για να εξασφαλίσει νέες παροχές στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, και στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν μαζικά και να διεκδικήσουν μέτρα ουσιαστικής στήριξης του εισοδήματος, αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, αύξηση των δαπανών για την Υγεία, μείωση της φορολογίας.

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Υπενθυμίζεται ότι οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν προχτές Τρίτη σε μια σειρά πόλεις, συνεχίζονται σήμερα, ενώ συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί σε ορισμένες περιοχές και τις επόμενες μέρες.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια σε όλη την χώρα και σε αυτό στην Αθήνα στο Σύνταγμα, απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο έχει αποφασίσει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Στην κινητοποίηση καλούν επίσης η Ομοσπονδία Γυναικών  Ελλάδας (ΟΓΕ), η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών.

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις για τη σημερινή συγκέντρωση ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, στο Σύνταγμα, έχουν οριστεί στις 5.15 μ.μ. στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Ομόνοια: Μαζικοί φορείς των συνοικιών, Σωματεία Συνταξιούχων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής και οι Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων.

Προπύλαια: Σωματεία εργαζομένων σε δημόσια και ιδιωτική Εκπαίδευση, Σωματεία εργαζομένων στα πανεπιστήμια και στα ερευνητικά ιδρύματα, Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα φοιτητών.

Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος ΑμεΑ καλούν σε προσυγκέντρωση στις 5 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή (στάση μετρό «Πανεπιστήμιο»).

  • Σωματεία της Δυτικής Αττικής δρομολογούν πούλμαν για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, το οποίο θα αναχωρήσει στις 4.15 μ.μ., από το Δημοτικό Πάρκινγκ Ελευσίνας.