Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Διαμαρτυρία την Πέμπτη στα Δικαστήρια της Ευελπίδων για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

 Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, έξω από το κτήριο προκάτ (αίθουσα 2), την Πέμπτη 23 Δεκέμβρη στις 9 π.μ., καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, «για να καταργήσουμε στην πράξη την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την πολιτική της κυβέρνησης και των δημάρχων που την στηρίζουν και θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο».

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Συνδικάτο, «την Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2021 στα δικαστήρια της Ευελπίδων συνεχίζεται η δίκη των μελών του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, Βασίλη Γκιτάκου και Γιάννη Καπράλου, καθώς και των συνδικαλιστών Κατερίνας Γιαννούλιας και Μάριου Κατσουρού, που κατηγορούνται από τον δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και τέσσερις αντιδημάρχους, γιατί τόλμησαν τον Ιούλιο του 2017 μαζί με εργαζόμενους του δήμου, εκπρόσωπους δημοτικών παρατάξεων και δημότες, να υπερασπιστούν την τότε αντιπρόεδρο του τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων στην αυθαίρετη και εκδικητική πειθαρχική δίωξη, που έφτανε στο βαθμό της απόλυσης της».

Τονίζει επίσης ότι, «μπορεί η εργοδοσία – δήμαρχοι, να λύνει το ζωνάρι της με τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη, αλλά την ίδια στιγμή έχει απέναντί της χιλιάδες εργαζόμενους και εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που δίνουν τη μάχη με καλύτερους όρους. Δεν τους βγήκε η υπονόμευση του αγώνα, όπως δεν θα τους βγει και η επιδίωξη να βάλουν στο "γύψο" τα συνδικάτα και τους αγωνιστές συναδέλφους». (Διαβάστε εδώ).