Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου για τις διώξεις συνδικαλιστών από την Δημοτική Αρχή Δήμου Αλίμου

 


Δεν έχουν τέλος οι αντεργατικές πρακτικές της Δημοτικής Αρχής του Α. Κονδύλη στον Άλιμο.

Δεν πέρασε ούτε μέρα από την καταδίκη του συνδικαλιστή B.  Γκιτάκου ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της Δημοτικής Αρχής, αλλά  και την ταυτόχρονη αθώωση άλλων τριών συνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, και η Δημοτική Αρχή επιμένει να συνεχιστεί η δίωξη των αθωωθέντων.  Τόσο μένος και τόση εκδικητικότητα! Ποιο ήταν το έγκλημα των συνδικαλιστών; Η παρέμβασή τους στην παράνομη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με μοναδικό σκοπό την απόλυση εργαζόμενης. Αυτό ήταν το έγκλημα των συνδικαλιστών, η υπεράσπιση της συναδέλφου τους!

Για την ακρίβεια η Οικονομική Επιτροπή στις 05/02, για άλλη μια φορά με δια περιφοράς συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να αιτηθεί στο δικαστήριο την άσκηση έφεσης επί της απόφασης αθώωσης, γιατί όπως ισχυρίζονται μπορεί το δικαστήριο να ‘’ προέβη σε εσφαλμένη εκτίμηση των στοιχείων’’! Όχι μόνο δηλαδή εμμένουν στην δίωξη των συνδικαλιστών , αλλά θέλουν να το κάνουν και με τα χρήματα των Δημοτών του Αλίμου!

Δεν μας εκπλήσσει. Έχει παράδοση η Δημοτική Αρχή του Κονδύλη στις διώξεις συνδικαλιστών, εργαζομένων ακόμα και στις μηνυτήριες αναφορές εναντίον ολόκληρων  συνδικαλιστικών  οργανώσεων .

Η πρακτική  αυτή  είναι νύχι κρέας με την  κρατική πολιτική αυταρχισμού και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης. Υπηρετεί άριστα την στόχευση του αντεργατικού –αντισυνδικαλιστικού εκτρώματος του νόμου Χατζηδάκη. Σκοπός  τους είναι ο εκφοβισμός κάθε εργαζόμενου που αντιστέκεται, κάθε φωνής που διαμαρτύρεται, κάθε συνδικαλιστή που δεν είναι εργοδοτικός και προσπαθεί τίμια να εκφράσει τα συμφέροντα των συναδέλφων του. Κυβέρνηση, κεφάλαιο και δημοτικές αρχές, που έχουν ταχθεί με το μέρος τους, θέλουν να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, ειδικά σε περιοχές σαν τον Άλιμο, πεδίο  μεγάλων επενδύσεων τύπου Αθηναϊκής Ριβιέρας. Το μήνυμα της Δημοτικής Αρχής είναι ξεκάθαρο: ‘’  Στον Δήμο μας επιτρέπεται να αλωνίζουν  οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι εργαζόμενοι καλά θα κάνουν να σκύψουν το κεφάλι!’’

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου καταδικάζει τις διώξεις και στέκεται δίπλα στο πλευρό των διωκόμενων εργαζομένων και των συνδικαλιστών.  Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη και κάθε ενέργεια άσκησης έφεσης στην αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου. 

Κανένας εργαζόμενος να μη φοβηθεί! Οι εργαζόμενοι να πετάξουν στο κενό την προσπάθεια τρομοκράτησης και να καταδικάσουν την βιομηχανία ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που έχουν στήσει κυβέρνηση, εργοδοσία και δημοτικές αρχές!

Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου,

Φλεβάρης  2022