Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου για τα κομπρεσέρ του Δημάρχου Κονδύλη


Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης εμφανίστηκε με κομπρεσέρ, δίνοντας τα γνωστά του σόου, ως όψιμος υπερασπιστής της παραλίας προς όφελος των δημοτών, δήθεν για να υπερασπιστεί και να αποδώσει στους δημότες το καταπατημένο δημοτικό πάρκινγκ από τον γνωστό επιχειρηματία της Παραλιακής. Εμφανίστηκε μάλιστα να υπερασπίζεται και τους εργαζόμενους του Δήμου, τους «μεροκαματιάρηδες» όπως αναφέρει, που τους σέρνει ο επιχειρηματίας και η αστυνομία στο αστυνομικό τμήμα. «Υπερασπίζεται» τους εργαζόμενους αυτός ο Δήμαρχος των απολύσεων, των μηνύσεων και των διώξεων εργαζόμενων και συνδικαλιστών. Υποκρισία δίχως όρια…

Είναι ο ίδιος Δήμαρχος, η ίδια δημοτική αρχή που λιβανίζει την επένδυση της «Άκτωρ Παραχωρήσεις» στην ΜΑΡΙΝΑ του ΑΛΙΜΟΥ, η οποία καθιστά τον χώρο της μεγαλύτερης μαρίνας των Βαλκανίων, μία έκταση με χερσαία επιφάνεια 210.000 τ.μ. και θαλάσσια 428.000 τ.μ., σε πεδίο κερδοφορίας του τουριστικού κεφαλαίου και σε βάρος του δικαιώματος του λαού για αναψυχή, αθλητισμό, πολιτισμό. Σε αυτή την περίπτωση, η πώληση σε επιχειρηματικό όμιλο για επενδύσεις και προσέλκυση θαλαμηγών, πρόκειται – σύμφωνα με τον Δήμαρχο – για ανάπτυξη και αναβάθμιση.

Στην ίδια την παραλία του Αλίμου άλλωστε η Δημοτική Αρχή έχει επανειλημμένως τοποθετηθεί υπέρ της επιχειρηματικής δράσης, υπέρ των πανάκριβων εισιτηρίων, υπέρ της ύπαρξης παραλιακών κέντρων που κερδοφορούν σε βάρος της λαϊκής περιουσίας.

Αλήθεια, η Δημοτική Αρχή Αλίμου, που τόσο ενδιαφέρεται για την ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών στην παραλία, θα πάρει θέση για την έξωση των αθλητών από τον Άγιο Κοσμά, για το κλείσιμο του τελευταίου χώρου ελεύθερης άθλησης προκειμένου να χτιστούν βίλες για τα «μεγάλα πορτοφόλια»; Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καταθέσει αίτημα από τις 13 Φλεβάρη για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να καταδικαστεί το κλείσιμο του Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κοσμά, κι ακόμα περιμένουμε.

Βέβαια, δεν μας εκπλήσσει η στάση της Δημοτικής Αρχής που έχει στηρίξει με νύχια και με δόντια την επένδυση της Lamda Development στο Ελληνικό. Φαίνεται πως για τον Δήμαρχο Αλίμου η σχεδιαζόμενη περίκλειστη πόλη με ουρανοξύστες, καζίνο, υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις για τους λίγους που εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση των πολλών στην παραλία, τον ελεύθερο χώρο και το πράσινο, είναι άλλη μία «υγιής επιχειρηματικότητα».

Το πολύ πολύ λοιπόν ο Δήμαρχος να «οραματίζεται» για την παραλία του Αλίμου κάποιους άλλους επιχειρηματίες που θα ταιριάζουν με την «Αθηναϊκή Ριβιέρα». Σίγουρα δεν οραματίζεται δωρεάν πρόσβαση όλου του λαού του λεκανοπεδίου στη δημόσια και δωρεάν παραλία με σύγχρονες υποδομές αναψυχής, άθλησης και πολιτισμού.

Στο φιλέτο της παραλίας του Αλίμου, παίζονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που καμιά σχέση δεν έχουν με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, παρά μόνο με τα κέρδη του τουριστικού και κατασκευαστικού κεφαλαίου. Γι’ αυτό τσακώνονται, η Δημοτική Αρχή με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ενώ οι υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις τον υπερασπίζονται.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής δεν έχουν κανέναν συμφέρον να στοιχηθούν πίσω από τον έναν ή τον άλλο επιχειρηματία, όπως κάνει η Δημοτική Αρχή και οι υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις του Αλίμου. Έχουν συμφέρον να διεκδικήσουν Ελεύθερη Δωρεάν Πρόσβαση στις Παραλίες, με σύγχρονες υποδομές, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση από κανέναν επιχειρηματία, θέση που μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ υπηρετεί με συνέπεια, αταλάντευτα, όλα αυτά τα χρόνια.