Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου για τις fast track διαδικασίες διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου


 Την Τρίτη 25/7, η Δημοτική Σύμβουλος Αλίμου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Λιάνα Κορομπίλη, έστειλε την παρακάτω επιστολή στους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους, καταγγέλοντας τις fast track διαδικασίες διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης έθεσε σοβαρά ερωτήματα ως προς τα θέματα που συζητήθηκαν, δηλαδή την πρόσληψη καθαριστριών και τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Παραθέτουμε την επιστολή:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Ως Λαϊκή Συσπείρωση, θα θέλαμε καταρχάς να καταγγείλουμε την ακόμα μια fast track διαδικασία δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, με εισηγήσεις τελευταίας στιγμής και πρόσκληση που λάβαμε στις 13:27 της ίδιας ημέρας που φανερώνουν απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Πόσο μάλλον που το πρώτο θέμα ούτως ή άλλως από μόνο του αφορά την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης μέσω ΣΥΔΝΑ για την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Ενός φορέα δηλαδή, που κατά την γνώμη μας έχει ιδρυθεί ακριβώς για να διαχειρίζεται και να κατευθύνει χρηματοδοτήσεις και κονδύλια προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, παρακάμπτοντας την διαλογική συζήτηση των εκλεγμένων δημοτικών συμβουλίων, χωρίς να μπορούν να ενημερώνονται οι δημότες για το ποια και τι είδους έργα ή δράσεις θα χρηματοδοτηθούν.

    Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμα κι αν είχαμε λάβει εγκαίρως την εισήγηση ώστε στοιχειωδώς να προλαβαίναμε να την μελετήσουμε, αυτή δεν αναφέρει απολύτως τίποτα συγκεκριμένο ως προς την πρόταση που σκοπεύουμε να υποβάλουμε ( ή καλύτερα να εγκρίνουμε προς υποβολή) πέρα από το Πρόγραμμα μέσα στο οποίο εντάσσεται.

  Καθόλου δευτερεύουσας σημασίας δεν θεωρούμε εξάλλου και τα υπόλοιπα θέματα του δημοτικού συμβουλίου αφού υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα που έχουν να κάνουν:

Α. Επαρκούν οι 19 καθαριστές/καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης και οι 38 μερικής απασχόλησης για τις 30 περίπου σχολικές μονάδες του Αλίμου, όταν οι σύγχρονες ανάγκες των παιδιών , σύμφωνα με τον γονεϊκό κίνημα απαιτούν δύο καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης κατά μέσο όρο σε κάθε σχολική μονάδα;

Β. Τι ποσοστό χρημάτων που κατευθύνονται στις σχολικές επιτροπές έχει να κάνει με εργασίες συντήρησης, εργασίες αντιπυρικής προστασίας αλλά και αντισεισμικής θωράκισης; Επιπλέον αναμένουμε απάντηση ως προς τα αποτελέσματα του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου στα σχολικά κτήρια του Αλίμου, ο οποίος σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχουν οι εκθέσεις και σύμφωνα με αυτές είναι εγγυημένη η ασφάλεια των σχολικών κτηρίων;

    Σε κάθε περίπτωση, για τους λόγους που αναφέρθηκαν και επειδή δε θέλουμε να συμβάλλουμε στην απαξίωση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, θα απέχουμε από την σημερινή συνεδρίαση.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης,

Λιάνα Κορομπίλη