Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου για τις δηλώσεις του Δημάρχου για την πρόσβαση στην παραλία


Είναι τουλάχιστον πρόκληση για την Δημοτική Αρχή Αλίμου, κάπως όψιμα, και δύο μήνες  πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να  ανησυχεί για το δικαίωμα των λουόμενων  στην ελεύθερη παραλία. 

Είναι η δημοτική αρχή, σε συνέχεια των προηγούμενων που αδειοδοτεί όλα τα νυχτερινά κέντρα της παραλίας και μάλιστα τους επιτρέπει να λειτουργούν ως τέτοια, ενώ οι άδειες τους είναι άδειες αναψυκτηρίων και καντινών. 

Είναι η δημοτική αρχή που ομνύει στην υγιή επιχειρηματικότητα στην παραλία, όταν το πράγμα φτάνει στο απροχώρητο και δεν μένει ούτε εκατοστό ελεύθερο για τους εργαζόμενους του Αλίμου αλλά και όλου το λεκανοπεδίου, θυμάται να μεταθέσει τις ευθύνες στο λιμενικό, στην ΕΤΑΔ και σε οποιονδήποτε άλλο, εκτός από τους ίδιους. Ούτως ή άλλως ο σχεδιασμός των κυβερνήσεων , άρα και της ΕΤΑΔ , διαχρονικά δεν ήταν διαφορετικός, ήταν και παραμένει ο ίδιος: Ο αιγιαλός και η παραλία και στον Άλιμο να είναι πεδίο κερδοφορίας του κατασκευαστικού και τουριστικού κεφαλαίου. 

Είναι η δημοτική αρχή που έχει βάλει πλάτη και έχει στηρίξει με κάθε τρόπο τις επενδύσεις στο Ελληνικό και στην Μαρίνα Αλίμου, που ανάμεσα σε όλα τα άλλα έχουν αποκόψει και θα αποκόψουν την πρόσβαση του λαού του λεκανοπεδίου και των Αλιμιωτών στην θάλασσα και στην παραλία. Είναι η δημοτική αρχή που δεν έχει βγάλει άχνα για το έγκλημα τον Άγιο Κόσμα, όπου ο τελευταίος χώρος άθλησης και η πρόσβαση στην παραλία, παραδόθηκαν στις ορέξεις του Ομίλου Λάτση για το χτίσιμο των 27 βιλών. 

Οι κορώνες απέναντι στις παρανομίες συγκεκριμένων επιχειρηματιών δεν πείθουν κανέναν, αφού η μόνη καθαρή θέση  που εξασφαλίζει το δικαίωμα των εργαζόμενων στην ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, στην αναψυχή, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό είναι αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης που διεκδικεί ελεύθερες παραλίες από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, με σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής.  Είναι θέση και διεκδίκηση που υπερασπιστήκαμε και αναδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια, και όχι όψιμα, χωρίς να επιλέγουμε επιχειρηματίες, ανάλογα με το αν είναι «υγιείς» ή όχι. Είναι θέση που καμιά άλλη δημοτική παρατάξη δεν υπερασπίζεται, παρά τις προεκλογικές κοκορομαχίες, αφού στην στρατηγική παράδοσης της παραλίας στα επιχειρηματικά συμφέροντα συμφωνούν όλοι.  

Οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες του Αλίμου δεν έχουν κανένα συμφέρον να τσιμπήσουν σε αυτή τη ψευτοαντιπαράθεση μεταξύ δημοτικής αρχής και λιμενικού, ΕΤΑΔ, συγκεκριμένων επιχειρηματιών. Δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαπραγματευτούν πόσα τετραγωνικά μέτρα ελεύθερα θα ευαρεστηθούν οι «υγιείς» ή «μη υγιείς» επιχειρηματίες να μας αφήσουν ελεύθερα. 

Έχουν κάθε συμφέρον να διεκδικήσουν 

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ, ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ψηφίζουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ!