Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου την Κυριακή 10 Σεπτέμβρη, στη κατάμεστη Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.


Παρουσιάστηκε από την Λιάνα Κορομπίλη, υποψήφια Δήμαρχο Αλίμου, το ανανεωμένο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου, με 63 υποψήφιους, 24 από τους οποίους είναι υποψήφιοι πρώτη φορά. Περιλαμβάνει αγωνιστές και συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος, νεες και νέους εργαζόμενους, φοιτητές και φοιτήτριες, γυναίκες του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος, αυτοαπασχολούμενους, μέλη του γονεϊκού κινήματος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής του Νότιου Τομέα του ΚΚΕ. Η Σεμίνα Διγενή αναφέρθηκε εκτενώς το ζήτημα των πλημμυρών και των πυρκαγιών , όπου και ανέδειξε μεταξύ άλλων την κρατική ευθύνη διαχρονικά για την έλλειψη προστασίας του λαού, της περιουσίας του και του περιβάλλοντος, σε αντιπαράθεση με την έμπρακτη αλληλεγγύη που δείχνουν οι κομμουνιστές, στις φωτιές και στις πλημμύρες, κάνοντας πράξη το σύνθημα ‘’μόνο ο λαός σώζει τον λαό’’

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι << Βιώνουμε ως λαός για πολλά χρόνια, τις συνέπειες της λογικής του κόστους-οφέλους, σύμφωνα με την οποία, έργα αναγκαία για το λαό, όπως αυτά της αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, και αντισεισμικής θωράκισης δεν είναι επιλέξιμα, γιατί δεν αποδίδουν κέρδη. Τελευταία όμως, διαπιστώσαμε όλη την τραγικότητα αυτής της πολιτικής στην πράξη, είδαμε σε πόσο αίμα και καταστροφή μεταφράζεται. …

Μέσα στη λαίλαπα της βιβλικής καταστροφής, με απών το ... επιτελικό κράτος, τους μόνους που είδα να βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων στις περιοχές που πλημμύρισαν, ήταν οι άνθρωποι του ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συμβάλλοντας έμπρακτα στην προσπάθεια να σωθεί κόσμος και να καθαριστούν σπίτια. Όλοι, και πριν απ' όλους οι πληγέντες, αναγνωρίζουν το γεγονός ότι ο λαός είναι απροστάτευτος, οι πόλεις, οι υποδομές, οι δρόμοι, όλα είναι σαθρά και ανοχύρωτα μπροστά σε μία "θεομηνία", που όμως, ξέραμε ότι θα έρθει. Δίπλα στους κατοίκους των χωριών που δοκιμάζονταν, που πάλευαν μόνοι τους μέσα στη λάσπη, στα ερείπια και τα νερά που τους έπνιγαν, ήταν μόνο τα κλιμάκια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, προσπαθώντας να σώσουν ζωές και ό,τι είχε απομείνει από περιουσίες.

Και μάλιστα με λέμβους, που ολόκληρο κράτος, δεν μπορούσε τόσες μέρες να βρει, για να σώσει τον εγκλωβισμένο κόσμο. .

Ήταν εκεί να μοιράζουν νερά, να φτιάχνουν σακιά για αναχώματα, να κάνουν αντλήσεις νερών, να βοηθούν οικογένειες, ηλικιωμένους, παιδιά, ζώα και ανήμπορους, όπου και όπως μπορούσαν. Με στόχο να μην αφήσουν κανέναν μόνο του, τα μέλη του Στεκιού Πλημμυροπαθών Παλαμά, με οχήματα 4x4 και τρακτέρ, πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι, μοιράζοντας τρόφιμα. Τα μέλη του Στεκιού, πλημμυροπαθείς και οι ίδιοι, έβρισκαν ανθρώπους που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν και τους βοηθούσαν. Κατέγραφαν την κατάσταση και τις ανάγκες και τους τροφοδοτούσαν, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό…>>

Την σκυτάλη πήρε η Μάγδα Χαλτσωτάκη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Νότιου Τομέα, με την Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής. Ανέδειξε με την παρέμβασή της τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής όσον αφορά την πολιτική των Περιφερειακών Διοικήσεων έως τώρα, τον ρόλο τους ως κομμάτι του αντιλαϊκού κράτους στην εξυπηρέτηση των κερδών των λίγων σε αντίθεση με τις ανάγκες των πολλών.

Έτσι Δήμοι και Περιφέρειες αποτελούν από τη μία ένα φορομπηχτικό μηχανισμό που ξεζουμίζει κυριολεκτικά το λαϊκό ενώ λειτουργούν ως δούρειος ίππος στην επίθεση σε εργατικά δικαιώματα. Επιδίδονται σε ένα αδιάκοπο κυνήγι Ευρωπαϊκών και άλλων κονδυλίων τα οποία κατευθύνονται στις μεγάλες επενδύσεις που πραγματοποιούν επιχειρηματικοί όμιλοι με κριτήριο και γνώμονα της κερδοφορία τους. Γι’ αυτό και βασικές λαϊκές ανάγκες όπως τα αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα είτε μένουν στα αζήτητα, είτε προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, καθώς δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ.

Χαρακτηριστικά τόνισε μεταξύ άλλων: <<Η προγραμματική σύγκλιση ανάμεσα στα αστικά κόμματα- τη ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην Περιφέρεια της Αττικής γίνεται κυριολεκτικά ταύτιση στα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα όπως είναι οι προϋπολογισμοί, ο προσανατολισμός των έργων, τα επιχειρηματικά μεγάλα σχέδια, η προκλητική απουσία κράτους όταν πρόκειται για την προστασία των ανθρώπινων ζωών και των λαϊκών περιουσιών από φυσικές καταστροφές. Από την άλλη είναι εκπληκτική η ταχύτητα, του ίδιου αναποτελεσματικού για το λαό αστικού κράτους, το οποίο υπηρετούν όλοι τους όταν πρόκειται να τρέξουν χρηματοδοτικά πακέτα σε επιχειρηματικούς ομίλους, επενδύσεις, με επιδοτήσεις εκατομμυρίων βγαλμένα από την άγρια φορολόγηση των πολλών για τα κέρδη των λίγων…>>

Στην συνέχεια η Λιάνα Κορομπίλη ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο η πολιτική της εξυπηρέτησης των μεγαλοεπενδυτών εφαρμόζεται και στον Δήμο Αλίμου, με προεξάρχουσα την Δημοτική Αρχή Κονδύλη αλλά και την συμφωνία των υπόλοιπων παρατάξεων, που δεν αμφισβητούν την ουσία της.

Αναφέρθηκε πιο εκτεταμένα στην κοινή πολιτική Δημοτικής Αρχής και δημοτικών παρατάξεων στο ζήτημα των επενδύσεων στο παραλιακό μέτωπο και την επιχειρηματική δράση στην παραλία.

<<Δεν είναι υπερκομματική η πολιτική που βλέπει τον φυσικό πλούτο της χώρας, στην περίπτωση του Αλίμου την παραλία σαν πεδίο επιχειρηματικής δράσης, πεδίο επενδύσεων και ανάπτυξης των κερδών; Το πολύ πολύ, οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να ψελίσουν καμιά κουβέντα για νομιμότητα και υγιή επιχειρηματικότητα, λες κι αν ο επιχειρηματίας είναι νόμιμος και υγιής και μας αφήσει κανένα τετραγωνικό παραπάνω, αυτό μπορεί να καλύψει την ανάγκη των εργαζομένων, των νέων και της λαϊκής οικογένειας σε αναψυχή, αθλητισμό και πολιτισμό.

Δεν έχουν στηρίξει , έμπρακτα και σθεναρά όπως η δημοτική αρχή Κονδύλη , τις επενδύσεις στο Ελληνικό και στη Μαρίνα Αλίμου. Δεν έχουν στηρίξει δηλαδή την παραχώρηση του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά για να χτιστούν 27 βίλες, δεν έχουν συμφωνήσει, στην προτεραιότητα να χτιστεί μια περίκλειστή πόλη για μεγάλα πορτοφόλια εις βάρος του πράσινου, των δημόσιων υποδομών που θα μπορούσαμε να έχουμε στον χώρο του πρώην αεροδρομίου;>>

 Στην συνέχεια απηύθυνε πλατύ κάλεσμα αγώνα, συμπόρευσης και κοινής πάλης ,<< σε κάθε λαϊκό άνθρωπο που προβληματίζεται, καταλαβαίνει πως και στον Δήμο μας κάτι πρέπει να αλλάξει. Τον καλούμε να βγάλει τα συμπεράσματά του και από την ευκολία με την οποία δημοτικοί σύμβουλοι από κάθε άλλη παράταξη στην προηγούμενη τετραετία μπόρεσαν να περάσουν τις θολές γραμμές που χωρίζουν αυτούς που στα μεγάλα συμφωνούν και τσακώνονται μόνο για την καρέκλα. Να δουν πίσω από τα μεγάλα λόγια, να ξεπεράσουν τα διλήμματα του γνωστού, που θα τους ξεχάσει την επόμενη μέρα για να συνεχίσει την υποστήριξή του στην εφαρμογή της αντιλαïκής πολιτικής>>

Ολόκληρη η ομιλία εδώ: ομιλια παρουσίασης ψηφοδελτίου.docx

Σε κλίμα ενθουσιασμού για την μάχη ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της Λαïκής Συσπείρωσης ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Γραπτό χαιρετισμό απηύθυνε η Κυριακή Καμαρινού, νυν υποψήφια δημοτική σύμβουλος και επί χρόνια επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου και δημοτική σύμβουλος (2014-2022).

 Κάλεσε σε << μια ακόμη επιτυχημένη μάχη για να φτάσει όσο το δυνατό πιο ενισχυμένη η φωνή της μοναδικής και αληθινής λαϊκής αντιπολίτευσης σ΄ αυτά τα έδρανα του Δημ. Συμβουλίου, που έχετε μπροστά σας. Να φωτιστεί, να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η ηλιαχτίδα ελπίδας , που γέμισε τις καρδιές του κόσμου, μετά τις πρόσφατες εκλογές, ότι οι επιβαλλόμενες πολιτικές μπορούν να ανατραπούν - όταν ενισχύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα και οι συνδυασμοί του,- όταν η μόνη «κανονικότητα» που μπορούμε να δεχτούμε είναι η ομορφιά της ζωής γι αυτούς που παράγουν τον πλούτο! >>

Η παρουσίαση έληξε με την υπόσχεση από όλους να ενισχυθεί το μοναδικό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο , το ψηφοδέλτιο που θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους νέους και τις νέες, στη λαϊκή οικογένεια, στους αγώνες, στις αγωνίες και στις διεκδικήσεις τους.

Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου με υποψήφια δήμαρχο Λιάνα Κορομπίλη.

Ψηφίζουμε Λαïκή Συσπείρωση Αττικής με υποψήφιο περιφεριαρχη Γιάννη Πρωτούλη.


Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία της υποψήφιας δημάρχου Αλίμου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Λιάνας Κορομπίλη, εδώ.