Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου για το δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο στις 18/10

 


Την Τετάρτη 18/10/2023 το απόγευμα , πραγματοποιήθηκε ακόμα μία συνεδρίαση του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου δια περιφοράς, η πρώτη μετά τις εκλογές. Συνεδρίαση για την οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι προσκλήθηκαν μία μέρα πριν, ενώ οι εισηγήσεις για τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου έφταναν έως και το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Υπενθυμίζουμε ότι δημοσίευση δια περιφοράς σημαίνει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι απλά στέλνουν ένα ναι ή ένα όχι ηλεκτρονικά σε κάθε θέμα, ενώ δε δίνεται η παραμικρή δυνατότητα ερώτησης, δημόσιας τοποθέτησης, διαλόγου, πόσο μάλλον τοποθέτησης θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης. Είναι τακτική, η οποία όπως έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει , υποβιβάζει το εκλεγμένο όργανο του δημοτικού συμβουλίου σε όργανο επικύρωσης ειλημμένων αποφάσεων της δημοτικής αρχής. Σε τέτοιες παρωδίες συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετείχε και δεν συμμετέχει.

Η τακτική της δια περιφοράς συνεδριάσεων είναι γνωστή για την δημοτική αρχή Κονδύλη σε όλη την προηγούμενη θητεία της και από ότι φαίνεται σκοπό έχει να τη συνεχίσει και στη νέα της θητεία. Εξυπηρετεί δε στο να παίρνονται σημαντικές αποφάσεις ‘’ στα μουλωχτά’’.

Χαρακτηριστικά <<συζητήθηκε>> ή μάλλον αποφασίστηκε χωρίς συζήτηση η παράταση της σύμβασης με τον ιδιώτη-στην ουσία εργολάβο ενοικιαζόμενων εργαζομένων, που έχει αναλάβει την διαχείριση των δημοτικών συγκοινωνιών για το πρώτο εξάμηνο του 2024 με αντίτιμό

109.585 € . Η παράταση δίνεται σε συνέχεια της σύμβασης που είχε αρχικά υπογραφεί και προέβλεπε αντίτιμο 328.756 € για 18 μήνες, για τα έτη 2022-2023. Συνολικά δηλαδή θα κοστίσει στον δήμο 438 χιλ € σε δύο χρόνια.

Έτσι προκειμένου να διενεργούνται δρομολόγια δύο γραμμών των δημοτικών συγκοινωνιών, οι οποίες απαιτούν δύο βάρδιες οδηγών η κάθε μία, δηλαδή συνολικά 4 οδηγοί, η δημοτική αρχή Κονδύλη με χρήματα των δημοτών επιδοτεί έναν ιδιώτη-εργολάβο με 438 χιλ € σε δύο χρόνια. Μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι η πρόσληψη επαρκούς αριθμού οδηγών αλλά και διοικητικού προσωπικού για τον έλεγχο και την διαχείριση της δημοτικής συγκοινωνίας, αν όχι τίποτ’ άλλο ,θα κόστιζε πολύ λιγότερο . Μόνο και μόνο το 12% που ορίζεται ως αμοιβή του εργολάβου και το ΦΠΑ 24% που αποδίδουμε πλησιάζει τα 127χιλ €.

Η ανάγκη των δημοτών για φθηνές, επαρκείς και ασφαλείς μεταφορές δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο κερδοφορίας των επιχειρηματικών συμφερόντων. Οι δημοτικές συγκοινωνίες του Δήμου Αλίμου είναι ακόμα μια απόδειξη, πώς η έλλειψη προσωπικού και η υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου , οδηγεί άμεσα σε ζεστό χρήμα στις τσέπες των ιδιωτών, ειδικά όταν έχεις δημοτικές αρχές που έχουν ως θεό το επιχειρηματικό κέρδος, όπως η δημοτική αρχή Κονδύλη.

ΛΑÏΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΙΜΟΥ, 20/10/2023