Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για την παρεμπόδιση περιοδείας των εκπροσώπων της στο πλαίσιο της ενημέρωσης/ συζήτησης με τους εργαζόμενους των 2ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων Αλίμου

 


Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου καταγγέλλει  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη στάση των διευθυντών των 2ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων Αλίμου, οι οποίοι στις 3/10 αρνήθηκαν την ενημέρωση και συζήτηση με τους εργαζόμενους των σχολείων τους για τις επικείμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, κατόπιν εντολών  της Δ΄ Διεύθυνσης. Τη συνάντηση αιτήθηκαν η υποψήφια Δήμαρχος και  Δημοτική Σύμβουλος  Αλίμου Λιάνα Κορομπίλη, η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος (και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Ο Θουκυδίδης») Χριστίνα Αγγελονίδου και η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος  Κυριακή Καμαρινού. 

Οι εκπρόσωποι της Λαïκής Συσπείρωσης  ζήτησαν γραπτώς την Τρίτη 26/09 τη συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, στα πλαίσια της προεκλογικής δραστηριότητας του συνδυασμού. Αντί άλλης απάντησης, μας προωθήθηκε από τους  δύο διευθυντές  διευκρινιστική οδηγία από τον Διευθυντή της Δ’ Διεύθυνσης Π.Ε.  κ. Κουμέντο, με την οποία ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις εισόδου τρίτων προσώπων στον σχολικό χώρο γενικώς. Άσχετη όμως με την προεκλογική ενημέρωση των εκπαιδευτικών του σχολείου. 

Καμία  οδηγία δεν μπορεί να υπερβαίνει το δικαίωμα των υποψηφίων των  συνδυασμών να απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς ως εργαζόμενους. Σε κάθε περίπτωση όμως  ισχύουν οι διευκρινιστικές οδηγίες που δόθηκαν από το ΥΠΕΘ και τον γ.γ.  κ. Γεωργαντά σε σχετικό ερώτημα στις 8-3-2019 επιβεβαιώνοντας  το αυτονόητο αυτό δικαίωμα. Όταν όμως τις επικαλεστήκαμε,  οι διευθυντές των σχολείων, μεταφέροντας ερμηνεία της οδηγίας από την Δ’ Διεύθυνση, τοποθετήθηκαν ότι  αφορούν μόνο τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.  

Κάτι που  σε καμία περίπτωση δεν απορρέει από το κείμενο.  Λες και θα ήταν ποτέ δυνατόν οι εργαζόμενοι να έχουν διαφορετικά δημοκρατικά δικαιώματα, ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης που υπηρετούν. 

Άλλωστε η  Λαïκή Συσπείρωση, όπως και υποψήφιοι όλων των συνδυασμών έχουν  επισκεφθεί  και επισκέπτονται πολλά σχολεία  σε όλη την Ελλάδα και στον Άλιμο.

 Ποιον κοροϊδεύουν; Ποια πολιτική επιλογή υπηρετούν;

Απαιτούμε:

Να σταματήσει κάθε προσπάθεια περιστολής αυτονόητων δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων!

Να ανακληθούν τώρα οι απαράδεκτες  «ερμηνείες»  του  Διευθυντή εκπαίδευσης!!!!

Η πολιτική  συζήτηση  και ενημέρωση  στους χώρους δουλειάς  είναι κατάκτηση   και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν τη φίμωση και τρομοκράτηση των εργαζομένων.