Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Δελτίο Τύπου του ΔΣ του Συλλόγου Θουκυδίδης ο Αλιμούσιος και Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου

 Την Πέμπτη 14/03/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του ΔΣ του Συλλόγου Θουκυδίδης ο Αλιμούσιος με την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και Δημοτική Σύμβουλο Λιάνα Κορομπίλη.

Στην συνάντηση το ΔΣ του Συλλόγου ανέδειξε σημαντικά αιτήματα και προβλήματα της περιοχής του Παλαιού Αλίμου για τα οποία απαιτείται άμεση λύση.

Ως ένα από τα σημαντικότερα αναδείχθηκε η έλλειψη κοινοχρηστων χώρων και ιδιαίτερα η έλλειψη πολιτιστικού κέντρου-χώρου εκδηλώσεων στην περιοχή. Εκφράστηκε η ανησυχία του Συλλόγου για την κωλυσιεργία στην ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του ΟΤ 535, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πολιτισμού και που μπορεί να διαμορφωθεί ως Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο έχει ανάγκη τόσο η περιοχή όσο και ολόκληρος ο Δήμος.

Παρόμοια περίπτωση είναι και η απαλλοτρίωση του κοινόχρηστου χώρου ΟΤ548, χαρακτηρισμένου ως Παιδική Χαρά η οποία φαίνεται να χάνεται με ευθύνη διαχρονικά της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Στη συζήτηση αναδείχθηκαν από το ΔΣ και άλλες πολύ σημαντικές ελλείψεις και αιτήματα για την περιοχή του Παλαιού Αλίμου , όπως:

• Εκπόνηση μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας-Κατασκευή αγωγών ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής.

• Κατάργηση-απομάκρυνση του υπάρχοντος προσωρινού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων μετά την εκπνοή της πενταετούς προθεσμίας.-Ενημέρωση για την χωροθέτηση του νέου.

• Επέκταση δικτύου φυσικού αερίου και στο υπόλοιπο τμήμα του Παλαιού Αλίμου.

• Εκφραστηκε ανησυχία για την υποβάθμιση της τελευταίας εναπομείνασας ελεύθερης παραλίας του Αλίμου, που θα επιφέρει η χωροθέτηση του υδατοδρόμιου στο β Αλίπεδο.

• Τέλος το ΔΣ επανήλθε για ακόμη μια φορά στην ανάγκη δημιουργίας στον Παλαιό Αλιμο Δημοτικού Σχολείου- του 10ου Δημοτικού Σχολείου.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης εκφράστηκε η στήριξη στα αιτήματα του Σύλλογου για διαφύλαξη και διάσωση κάθε ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου, και ιδιαίτερα για την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στην περιοχή. Όπως αναδείχθηκε ΚΑΙ από την περίπτωση του οικόπεδου της περιοχής των Κυθηρίων, η ανάπτυξη αυτου του τύπου, που αντιμετωπίζει την πόλη σαν τουριστικό προϊόν στα πλαίσια της Αθηναϊκής Ριβιέρας, όχι μόνο δεν θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών του δήμου αλλά έρχεται κόντρα σε αυτές. Κάθε ελεύθερος χώρος αντιμετωπίζεται από το κατασκευαστικό και τουριστικό κεφάλαιο σαν πεδίο κερδοφορίας και κινδυνεύει να χαθεί, αν δεν διεκδικηθεί από τον λαό της περιοχής προς όφελός του.

Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η περίπτωση της παραλίας όπου η παράδοσή της στο τουριστικό και κατασκευαστικό κεφάλαιο, '' υγιές'' η '' παράνομο'' , από τον Άγιο Κόσμά και το Πρωην Αεροδρόμιο έως την Μαρίνα Αλίμου,με ευθύνη τόσο των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων όσο και της δημοτικής αρχής, στερεί από τους εργαζόμενους του λεκανοπεδίου το δικαίωμα στην αναψυχή, στην άθληση και στον πολιτισμό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε την στήριξή της σε κάθε αίτημα που έχει να κάνει με την ανάγκη επαρκούς σχολικής στέγης για το δημόσιο σχολείο, υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης, του δικαιώματος των εργαζομένων και ιδιαίτερα των νέων στην άθληση και τον πολιτισμό.

Συλλογος Θουκυδίδης Αλιμούσιος

Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου