Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Για την απαράδεκτη επιβολή προστίμου από τη Δημοτική αρχή Αλίμου

 


Οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στο Νότιο Τομέα και στον Δήμο Αλίμου, καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Κονδύλη για την επιβολή προστίμου ύψους 1.500 ευρώ στο συνδυασμό του ΚΚΕ, «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Άλιμο, με πρόσχημα την τοποθέτηση «1 banner», δηλαδή μίας αφίσας, «πλέον των καθορισθέντων», κατά την προεκλογική περίοδο.

Ομοίως καταγγέλλουμε την επιβολή προστίμου ύψους 12.000 ΕΥΡΩ στη δημοτική παράταξη «ΑΛΙΜΟΣ για όλους», με αντίστοιχη αιτιολογία!

Παρά τις διαμαρτυρίες της Λαϊκής Συσπείρωσης για την απαράδεκτη αυτή, πολιτική πράξη, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε μία αμφιλεγόμενη εισήγηση μεταθέτοντας τη συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση για οριστική απόφαση. Κάτι που δεν έγινε ποτέ. Αντιθέτως, το πρόστιμο βεβαιώθηκε κανονικά από τις υπηρεσίες του Δήμου Αλίμου, ανασύροντας το νόμο «περί Υπαίθριας Διαφήμισης»!!!

Ο Δήμαρχος Κονδύλης γνωρίζει καλά ότι οι αφίσες πολιτικών κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων δεν είναι διαφημιστικό υλικό αλλά μέσο προβολής πολιτικών θέσεων και δράσεων. Ειδικά, σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ, γνωρίζει καλά ότι είναι και ένας από τα βασικά μέσα επικοινωνίας μας με το λαό.

Άλλωστε, εμείς ούτε χαίρουμε «ευνοϊκής μεταχείρισης και προβολής» ούτε έχουμε σχέσεις με τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ, που τόσο αγαπούν τον ίδιο, τον προβάλλουν και τον λιβανίζουν συνεχώς. Για άλλη μια φορά καρφώνεται ότι είναι «λαγός» της κυβέρνησης της ΝΔ και εκλεκτός των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στα Νότια Προάστια, που αλωνίζουν και στον Άλιμο.

Αν νομίζει όμως ότι θα επιβάλλει πολιτικό σιωπητήριο, μοιράζοντας πρόστιμα στο ΚΚΕ, είναι βαθιά γελασμένος. Η πολιτική δράση και φωνή του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν παρεμποδίζονται, δεν φιμώνονται! Τέτοιες ενέργειες μόνο να μας πεισμώσουν μπορούν. Θα συνεχίσουμε, ακόμη πιο αποφασιστικά, να προπαγανδίζουμε τις θέσεις μας, να αποκαλύπτουμε το αντιλαϊκό έργο Κυβέρνησης-Περιφέρειας-Δήμου, να οργανώνουμε τους αγώνες για τα καθημερινά προβλήματα και τις ανάγκες του λαού μας και των κατοίκων του Αλίμου.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ανακαλέσει άμεσα τα απαράδεκτα πρόστιμα!