Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Πέτυχε αγωνιστικά την ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, μέσω ΕΣΠΑ στο δήμο Αλίμου

 Μετά από την παράσταση διαμαρτυρίας του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και της Ομάδα Γυναικών Αλίμου, μέλος της ΟΓΕ, τη Παρασκευή 30 του Ιούλη στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, η Δημοτική Αρχή Αλίμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλαδικού Συνδικάτου, «αναγκάστηκε να πάρει πίσω την εισήγηση της για την μη ανανέωση όλων των συμβάσεων και να προχωρήσει στην ανανέωση όλων των συναδέλφων των παιδικών σταθμών που δουλεύουν με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ "Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής"».

Η δημοτική αρχή Αλίμου, επισημαίνει το Συνδικάτο, «επέμεινε στην επιλογή της σε ό,τι αφορά την αντιδραστική κανονιστική απόφαση που όμως δεν "πατάει" σε καμία ισχύουσα νομοθετική διάταξη όπως ορίζει ο νόμος για τις "κανονιστικές πράξεις" των ΟΤΑ. Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 30 του Ιούλη, δηλαδή μέσα στο κατακαλόκαιρο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας μετά από εισήγηση του Δημάρχου προχώρησαν σε μια επικίνδυνη και παράνομη απόφαση. Ορίζουν ως τρόπο καλής εκτέλεσης της παροχής εργασίας τον εμβολιασμό! Θα βγάζουν σε άδεια άνευ αποδοχών όλους τους εργαζόμενους του δήμου και του νομικού προσώπου που για τον οποιοδήποτε λόγο, ακόμα και ιατρικό, δεν θα εμβολιαστούν. Ταυτόχρονα θα είναι και υπόλογοι έναντι τρίτων που τυχόν θα κινηθούν νομικά».

Για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο θέμα των εμβολιασμών, συνεχίζει, «ακέραια την ευθύνη την έχουν η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι. Τώρα πρέπει να προχωρήσουν σε ουσιαστική ενημέρωση του λαού χωρίς παλινωδίες και αντιφάσεις. Να στηρίξουν άμεσα τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας. Να σταματήσουν να υιοθετούν πρακτικές που τελικά αυτό που ενισχύουν είναι τον ανορθολογισμό και ουσιαστικά υπονομεύουν την υγεία του λαού».

Τεράστιες, συμπληρώνει, «είναι οι ευθύνες του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Αλίμου, που μπορεί μετά την πίεση της ανακοίνωσης – καταγγελίας του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ να αναγκάστηκε να ζητήσει από τον δήμαρχο να πάρει πίσω τις απολύσεις συναδέλφων από τους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά για την αντιδραστική και παράνομη κανονιστική απόφαση εξακολουθεί να μην βγάζει άχνα και να βάζει με την στάση του πλάτη στην εργοδοτική αυθαιρεσία και αυταρχισμό του δημάρχου».

Καλούμε, καταλήγει, «τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία του κλάδου να μην επιτρέψουν να περάσουν οι εκβιασμοί της κυβέρνησης και των δημάρχων με σκοπό να αδειάσουν τους χώρους δουλειάς από εργαζόμενους».