Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΛΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

 


Ο  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αλίμου, στις 30-07-21, η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής προέβη στην ψήφιση μιας Κανονιστικής Πράξης, που στηρίζεται και προεκτείνει τη λογική του  πρόσφατου νόμου 4821/2021 της Κυβέρνησης , όπου η σύσταση για τους εμβολιασμούς αποτελεί οριζόντιο μαχαίρι για κάθε άλλο μέτρο προστασίας και ταυτόχρονα ανοίγει διάπλατα τις ορέξεις για εργοδοτική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Διοίκηση Κονδύλη, όπως άλλωστε και η κυβέρνηση, αντί να προβεί σε εξαντλητική ολοκληρωμένη ενημέρωση των εργαζόμενων και των δημοτών,  να πείσει για την ανάγκη εμβολιασμών όσων έχουν αμφιβολίες, να συμβάλει στη διαδικασία παρακολούθησης - εμβολιασμένων και μη - με παροχή δωρεάν τακτικών τεστ, με άλλοθι την «υποχρεωτικότητα» προχωρά σε μέτρα που υπονομεύουν στην ουσία τον εμβολιασμό και ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στην ντε φάκτο αυταρχική νομιμοποίηση των απολύσεων των εργαζομένων.

Η Κανονιστική Πράξη (άρθρο 1, παρ.2) αυθαίρετα ορίζει τον εμβολιασμό ως τρόπο καλής εκτέλεσης της παροχής εργασίας! Με τη λογική αυτή ο κ. Κονδύλης θέλησε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις τεσσάρων εργαζόμενων στους Παιδικούς Σταθμούς. Απόφαση που πήρε πίσω μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και την παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου ΟΤΑ και της ΟΓΕ,  την οποία στήριξε και η  Λαϊκή Συσπείρωση.

Η Κανονιστική Πράξη της Διοίκησης αποτελεί τη δαμόκλειο σπάθη για όσους εργαζόμενους  δεν εμβολιαστούν, ακόμη και για ιατρικούς λόγους. Θα βγαίνουν σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών και θα είναι νομικά υπόλογοι έναντι τρίτων που τυχόν θα κινηθούν νομικά. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται ακόμα πιο καθαρό ότι ο εμβολιασμός δεν αντιμετωπίζεται ως ένα από τα μέτρα προστασίας, αλλά ως πρόσχημα για να ξεφορτωθεί η κυβέρνηση και οι δήμοι τα όποια πετσοκομμένα «υγειονομικά πρωτόκολλα». Ζούμε όλοι στο πετσί μας τις παλινωδίες με το άνοιγμα του τουρισμού και την κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μεταφοράς,  στους χώρους δουλειάς, στα πληθωρικά σχολικά τμήματα κτλ.

Η κανονιστική Πράξη της διοίκησης Κονδύλη αναμασά το ισχύον κυβερνητικό πλαίσιο να πληρώνουν οι εργαζόμενοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι,  από την τσέπη τους τα τεστ και να επωμίζονται πρόσθετα βάρη, ενοχοποίηση και στοχοποίηση. Με αυτού του είδους αποφάσεις επιδιώκει στην ουσία να σπείρει την τρομοκρατία και το φόβο στους εργαζόμενους. Αν πραγματικά ήθελε το Δημοτικό Συμβούλιο θα προχωρούσε σε απόφαση για πλατιά ενημέρωση της χρησιμότητας του εμβολίου, αντί αυτού ο δήμαρχος παίρνοντας παράδειγμα την πολιτική της Κυβέρνησης προχωρά στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Η πολιτική αυτή στάση της Διοίκησης Κονδύλη ευθυγραμμίζεται με την Κυβέρνηση, η οποία δημιούργησε συγχίσεις και ερωτήματα και οι  αντιεπιστημονικές της αποφάσεις υποδαύλισαν τον ανορθολογισμό. Υπονομεύει στην πράξη τον μαζικό εμβολιασμό, με όλα τα ασφαλή εμβόλια, όπως διεκδικεί η Λαϊκή Συσπείρωση και το εργατικό κίνημα.  Από την άλλη, Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές συνειδητά και σκόπιμα προβάλλουν  και αξιοποιούν  τους λεγόμενους «αρνητές» για να συκοφαντήσουν  τις λαϊκές διεκδικήσεις, όπως έκαναν με τους μαθητές , τους υγειονομικούς κτλ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε και καταψήφισε την επικίνδυνη αυτή Κανονιστική Πράξη τονίζοντας ότι κανένα μέτρο δεν αρκεί από μόνο του και απαιτείται  συνδυασμός μέτρων, μεταξύ των οποίων και ο εμβολιασμός,  για ένα πλήρως ανεπτυγμένο, στελεχωμένο και εξοπλισμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στο πρωτοβάθμιο, ικανό να αντιμετωπίζει με επάρκεια όλες τις υγειονομικές ανάγκες. Εμπόδιο για κάτι τέτοιο είναι η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, οι πετσοκομμένοι προϋπολογισμοί για τον δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, οι σχέσεις εργασίας - «λάστιχο», που αξιοποιεί στο έπακρο και η διοίκηση Κονδύλη.

 Καλούμε τους Αλιμιώτες και το λαό μας να διεκδικήσει να βγει όρθιος από αυτήν την περιπέτεια , να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας και την κυβερνητική λογική της ατομικής ευθύνης.

ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ «ΚΟΣΤΟΥΣ -ΟΦΕΛΟΥΣ», ΥΨΙΣΤΗ ΑΞΙΑ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

 

Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου