Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Παρέμβαση της Λαικής Συσπείρωσης για τη μη διεξαγωγή δημοτικού συμβουλίου την ημέρα Απεργίας



Επιστολή προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου απέστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου για την διεξαγωγή Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 6 Απρίλη, ημέρα Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας. Η διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου αναγγέλθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου. Δημοσιεύουμε την επιστολή παρακάτω:

 "Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας για την πραγματοίηση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6 Απριλίου, ημέρα Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στην οποία συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ αλλά και η ΠΟΕ - ΟΤΑ  με αποφασή της.  Δεδομένου ότι η πραγματοποίηση Δημοτικού Συμβουλίου είναι αδύνατη χωρίς την συμμετοχή εργαζομένων του Δήμου, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να απεργήσουν εκείνη την ημέρα, θεωρούμε ότι πρέπει αυτό το δικαιώμα τους να προστατευτεί. 


Πολύ περισσότερο που τα αίτηματα της απεργίας, για μέτρα προστασίας τους λαϊκού εισοδήματος ενάντια στην ακρίβεια, για ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, για την μη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο,   θα έπρεπε να βρίσκουν την υποστήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημου. Είναι δίκαια αιτήματα, που αφορούν την επιβίωση της λαϊκής οικογένειας, τους εργαζόμενους, τους αυτοαποσχολούμενους, τους νέους και του δήμου μας.  


Αιτούμαστε την αναβολή της πραγματοποίησης του Δημοτικού Συμβουλίου σε άλλη κατάλληλη ημερομηνία. 


Είναι αυτονόητο ότι σε περιπτωση που το αίτημά μας αυτό δεν γίνει αποδεκτό, θα απέχουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο."