Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Καταγγελία της Ομάδας Γυναικών Αλίμου για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε απεργούς στη Θεσσαλονίκη

  


Η Ομάδα Γυναικών Αλίμου, μέλος της ΟΓΕ καταγγέλλει την απρόκλητη και άγρια επίθεση των ΜΑΤ ενάντια σε απεργούς εργαζόμενους και σε δημοσιογράφο κατά την διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης της 6ης Απρίλη στο λιμάνι της  Θεσσαλονίκης. Καταγγέλλει το σοβαρό τραυματισμό από τις αστυνομικές δυνάμεις ενός διαδηλωτή, καθώς και τις συλλήψεις και την παραπομπή σε δίκη με στημένες κατηγορίες 8 διαδηλωτών.

 

Οι εργαζόμενες γυναίκες του Αλίμου, οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου όλης της χώρας έχουμε κάθε συμφέρον να καταδικάσουμε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις που κατέστησαν τον λαό στόχο, καθώς έχουν εμπλέξει τη χώρα μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. 


Καταδικάζουμε την τρομοκρατική βία της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζόμενων και της νεολαίας που παλεύουν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Με αυτό τον τρόπο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες και στο λαό της Ουκρανίας, στις πλάτες των οποίων μοιράζουν δρόμους μεταφοράς ενέργειας, σφαίρες επιρροής και ξαναχαράζουν σύνορα! 


         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

   ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 

ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ