Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου για το Όργιο Καταστολής της Κυβέρνησης εναντίον απεργών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης



Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου καταδικάζει τη βάναυση απρόκλητη επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ σε διαδηλωτές απεργούς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Με ευθύνη της κυβέρνησης χτυπήθηκε η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης όταν αυτή έφτασε στο λιμάνι όπου είχε καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο για να ξεφορτώσει στρατιωτικό εξοπλισμό με προορισμό την Ανατολική Ευρώπη. Το έγκλημα των διαδηλωτών; Οι κόκκινες μπογιές στα βρετανικά τροχοφόρα στρατιωτικά οχήματα και το σύνθημα «ΝΑΤΟ Killers Go Home».
Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην προσαγωγή 11 διαδηλωτών αναμεσά τους δύο μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, με τον σοβαρό τραυματισμό του ενός ο οποίος και νοσηλεύεται, ενός μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ και ενός δημοσιογράφου του Ριζοσπάστη. Από τους διαδηλωτές, 3 αφέθηκαν ελεύθεροι μετά, ενώ οι 8 αγωνιστές οδηγήθηκαν σήμερα στο Αυτόφωρο Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο με κατηγορίες για απείθεια, ελευθέρωση φυλακισμένου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση του νόμου περί όπλων. Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και για οπλοχρησία.
Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτό το όργιο καταστολής. Την ίδια ώρα που χειροκροτεί τους ναζί τους Τάγματος του Αζόφ, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του Νατοϊκού Τόξου στην Βουλή, για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ενός στρατοπέδου ιμπερια-ληστών έναντι του άλλου, την ίδια ώρα ξυλοφορτώνει αυτούς που υπερασπίζονται
τα πραγματικά συμφέροντα τόσο του Ουκρανικού όσο και του δικού μας λαού, διεκδικώντας:
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΝΑΤΟΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Η κυβέρνηση θα πάρει την απάντηση της από τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τον λαό μας!
Ο λαός του Αλίμου μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, να καταδικάσει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και όσους προσπαθούν να μας εμπλέξουν σε αυτόν, να δείξει την πραγματική αλληλεγγύη του στον Ουκρανικό και στον Ρωσικό λαό, που καμιά σχέση δεν μπορεί να έχει με χειροκροτήματα σε Ναζιστές και Νατοϊκούς φονιάδες.
Καλούμε τους φορείς και τα σωματεία της περιοχής να καταδικάσουν την απροκάλυπτη καταστολή της κυβέρνησης ενάντια στους απεργούς-διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης.
Απαιτούμε την αθώωση των 8 αγωνιστών!
Παίρνουμε θέση με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, με το στρατόπεδο των λαών!
ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ , Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ!
Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου
7/4/2022