Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΙΜΟΥ: Σέρνει εκ νέου συνδικαλιστές στα δικαστήρια - ΠΑΜΕ: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

 


Στα δικαστήρια σέρνει συνδικαλιστές η δημοτική αρχή Αλίμου με αυθαίρετες και αβάσιμες κατηγορίες, και παράλληλα επιθυμεί και τον οικονομικό στραγγαλισμό τους ζητώντας υπέρογκες αποζημιώσεις.

Τον περασμένο Γενάρη το Θ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με κατηγορίες που δεν αποδείχθηκαν ούτε στο ελάχιστο και με κραυγαλέες αντιφάσεις των μαρτύρων κατηγορίας, καταδίκασε τον Βασίλη Γκιτάκο, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, σε 9 μήνες φυλάκιση με αναστολή στην οποία και άσκησε έφεση, ενώ απάλλαξε από τις κατηγορίες τους άλλους τρεις συγκατηγορούμενους - συνδικαλιστές. Απόφαση κατά της οποίας άσκησε έφεση η δημοτική αρχή Αλίμου.

Το «αξιόποινο» που είχαν διαπράξει οι συνδικαλιστές ήταν ότι τον Ιούλη του 2017 μαζί με συνδικάτα, εργαζόμενους και φορείς του Αλίμου πραγματοποίησαν ειρηνική παρέμβαση στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου προκειμένου να αποτρέψουν την παραπομπή εργαζόμενης, τότε αντιπρόεδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, μητέρας τριών παιδιών και εργαζόμενης των 700 ευρώ, στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης, με κατασκευασμένη την κατηγορία της υπεξαγωγής δικού της (!) εγγράφου. Η εργαζόμενη αθωώθηκε και ποινικά και πειθαρχικά.

Με νέα αγωγή που κατατέθηκε τη Δευτέρα 11/7/22 η δημοτική αρχή Αλίμου ζητά αποζημίωση ύψους 16.000 ευρώ από τον Βασίλη Γκιτάκο και 15.000 ευρώ συνολικά από τους άλλους τρεις συνδικαλιστές οι οποίοι έχουν αθωωθεί!

ΠΑΜΕ: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Η δημοτική αρχή Αλίμου αξιοποιεί «την αντεργατική νομοθετική ασυδοσία που της έχει δώσει τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ με τους εκτρωματικούς νόμους τύπου "Χατζηδάκη", αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με ίδια εκτρώματα τύπου "Αχτσιόγλου"», σημειώνει το ΠΑΜΕ και προσθέτει πως «μία εκ των μηνυτών και κατήγορος πολιτικής αγωγής ήταν η αντιδήμαρχος του δήμου και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αναστασία Σιμητροπούλου. ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ η ίδια αντεργατική πολιτική».

Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει:

«Η δημοτική αρχή Αλίμου, θέλοντας να δείξει το καλό παιδί της κυβέρνησης, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα την αντεργατική πολιτική της, έχει επιδοθεί στο κυνήγι συνδικαλιστικών "κεφαλών", με αλλεπάλληλες μηνύσεις κατά συνδικαλιστών και αναρίθμητα εξώδικα κατά συνδικάτων που έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Αλίμου και την καλεί να πάρει πίσω την αγωγή αποζημίωσης.

Θεωρούν ότι με τέτοιες ενέργειες και "σύμμαχό" τους την αστική δικαιοσύνη που καταδικάζει αγωνιστές εργαζόμενους, βγάζει στο άψε-σβήσε παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες, αλλά κλείνει τα μάτια στην εργοδοτική ασυδοσία και στα εργοδοτικά εγκλήματα που στοιχίζουν ζωές εργαζομένων, θα φιμώσουν τους εργαζόμενους απέναντι στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία τους.

Είναι ξεκάθαρο πως στόχος της κυβέρνησης, των δημάρχων που την στηρίζουν και της εργοδοσίας είναι το οργανωμένο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Με όπλο την αλληλεγγύη, η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει».