Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Ανακοίνωση - καταγγελία για την στάση της Δημοτικής Αρχής Αλίμου και του Δημάρχου κ. Κονδύλη στην υπόθεση της δίωξης των συνδικαλιστών

 


Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου καταγγέλλει την απαράδεκτη , αυταρχική και αντιδημοκρατική στάση του Δημάρχου Αλίμου κ. Κονδύλη και της Δημοτική Αρχής συνολικά τόσο σε σχέση με το μπαράζ δικαστικών διώξεων, εξώδικων, μηνύσεων, αγωγών κατά συνδικαλιστών, σωματείων και ομοσπονδιών, όσο και για τη στάση του έναντι συνδικαλιστών και της δημοτικής συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τελευταίο δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο, στις 18/07.

Η Δημοτική Αρχή , με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, άρα για άλλη μια φορά με χρήματα των δημοτών, έχει ασκήσει αγωγή σε τέσσερις συνδικαλιστές πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιων σωματείων ζητώντας αυτή τη φορά ως αποζημίωση υπέρογκα ποσά , της τάξης των 15-16 χιλ ευρώ από τους εργαζόμενους, που αντιδρούν και αντιστέκονται στις αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό της Δημοτικής Αρχής. Η αγωγή έρχεται σε συνέχεια της απαράδεκτης αρχικής δικαστικής δίωξης των παραπάνω συνδικαλιστών, με αστήρικτες , γεμάτες ψεύδη και αντιφάσεις κατηγορίες, που εκδίκασε το Θ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, απαλλάσσοντας τους τρεις και καταδικάζοντας σε 9 μήνες φυλάκιση με αναστολή τον Βασίλη Γκιτάκο, μέλος της διοίκησης του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.(!) Κατά της απόφασης αυτής η Δημοτική Αρχή , δια του κ. Κονδύλη, ως κυνηγού συνδικαλιστικών κεφαλών, άσκησε έφεση, κάτι , που όπως φαίνεται δε στάθηκε αρκετό, προκειμένου να καταλαγιάσουν το μένος και το ταξικό τους μίσος κατά των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Δευτέρας, 18/7, ο Πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ προσπάθησε να συνεννοηθεί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να κάνει τοποθέτηση επί των δικαστικών διώξεων. Δικαίωμα αυτονόητο οποιουδήποτε συνδικαλιστή, φορέα, σωματείου να μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα δημοτικό συμβούλιο, που δεν είναι ιδιοκτησία κανενός! Πριν καταλάβει κανένας τι έχει συμβεί ο κ. Κονδύλης, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκίνησαν να αποδίδουν χαρακτηρισμούς «τραμπούκου» στον συνδικαλιστή, να τον εγκαλούν ότι προσπαθεί να τους διακόψει και να παρεμποδίσει το δημοτικό συμβούλιο – το οποίο τονίζουμε δεν είχε καν ξεκινήσει - και να τον διώχνουν από την αίθουσα του (ανοικτού) Δημοτικού Συμβουλίου.

Όταν στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία, και χωρίς κανείς να έχει δικαίωμα να τοποθετηθεί επί της διαδικασίας , ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δικαιολόγησε την αφαίρεση λόγου από τον συνδικαλιστή για λόγους πανδημίας (!!!) και μεγάλης διάρκειας θεμάτων που είχαν να συζητηθούν. Δεν θα μπούμε καν στον κόπο να σχολιάσουμε το ζήτημα της πανδημίας, το οποίο έχει γίνει λάστιχο στα χέρια της Δημοτικής Αρχής και του Προέδρου, προκειμένου να μη γίνονται δια ζώσης δημοτικά συμβούλια, κατά παράβαση κάθε κανονισμού. Αλλά πάει πολύ να μας μιλούν για μεγάλη διάρκεια θεμάτων, όταν τα θέματα που είχαν να συζητηθούν ήταν στην πραγματικότητα τρεις βραβεύσεις (!).

Πέρα από το γεγονός ότι κρίνεται απαράδεκτη η στάση τους απέναντι στον εκπρόσωπο του συνδικαλιστικού φορέα, είναι και τελείως σαθρό το επιχείρημα αυτό, όταν στο αμέσως προηγούμενο δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο ακούγαμε τα επιχειρήματα και τις αιτιάσεις των επιχειρηματιών της παραλίας επί ένα τρίωρο, για το ζήτημα της

ηχορύπανσης. Όπως ενημερωθήκαμε το συνδικάτο γραπτώς είχε ζητήσει τον λόγο μέρες πριν. Ποιος εμπόδισε λοιπόν τον Πρόεδρο να φροντίσει να συζητηθεί το ζήτημα ολοκληρωμένα σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο; Μήπως το γεγονός ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου είναι πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής ότι θα ακούγονται μόνο οι απόψεις των επιχειρηματιών και των επενδυτών και ποτέ οι απόψεις των εργαζομένων;

Ο αντιδημοκρατικός αυταρχικός κατήφορος του δημάρχου όμως έχει και συνέχεια. Γιατί όταν η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης διέκοψε τον Πρόεδρο υπερασπιζόμενη τα αυτονόητα, , δηλαδή το γεγονός ότι δεν διακόπηκε και δεν παρεμποδίστηκε καμιά συνεδρίαση, ότι κανείς δεν δικαιούται να στερεί το λόγο με τέτοιο τρόπο από συνδικαλιστές και φορείς και ότι είναι απαράδεκτες οι διώξεις εναντίον των συνδικαλιστών, υπέστη ανάλογη επίθεση από τον Δήμαρχο. Επίθεση αήθη, που περιλάμβανε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς , όπως «μίασμα του Δημοτικού Συμβουλίου» , «χούντα», «φασίστα» και … «σούργελο» (ο μόνος χαρακτηρισμός που ανακλήθηκε!). Η δικαιολογία ήταν ότι διακόπηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι χαρακτηρισμοί του Δημάρχου επιστρέφονται στο ακέραιο, πολύ περισσότερο που δεν έχει υπάρξει έστω μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να μην έχουν διακοπεί, καθυβριστεί, να μην έχουν υποστεί επίθεση με ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και φορέα τον ίδιο τον Δήμαρχο. Πόσο μάλλον που δεν θυμόμαστε ποτέ να αποκάλεσε φασίστα τον χρυσαυγίτη δημοτικό σύμβουλο, το μέλος δηλαδή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης και με την βούλα του δικαστηρίου, που τόσο αγαπάει ο κ Κονδύλης.

Να σημειώσουμε δε, ότι κατά την διάρκεια της απαράδεκτης αυτής επίθεσης, η ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης σταμάτησε.

Ευθύνη όμως έχουν και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και Δημοτικοί Σύμβουλοι, που ήταν παρόντες σε αυτά τα περιστατικά, καθώς και τα κόμματα που τους στηρίζουν. Οφείλουν να πάρουν θέση ξεκάθαρη για τις διώξεις των συνδικαλιστών, καθώς και για την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής συνολικά.

Καλούμε το λαό του Αλίμου , τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις νέες και τους νέους του Αλίμου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου προσωπικά. Όλοι τους έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων του παραλιακού μετώπου και δεν το κρύβουν. Γι’ αυτό και θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους εργαζόμενους και διώκουν κάθε τίμιο συνδικαλιστή που τους εναντιώνεται. Δεν θα τους περάσει όμως! Ούτε οι αγώνες του λαού, ούτε οι αγώνες των εργαζομένων σταματάν με τις διώξεις και την τρομοκρατία.

Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου

21/07/2022