Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Καταγγελία της Ομάδας Γυναικών Αλίμου για τις διώξεις συνδικαλιστών από τη δημοτική αρχή Αλίμου



 Η Ομάδα Γυναικών Αλίμου, μέλος της ΟΓΕ ως εργαζόμενες και μέλη των σωματείων μας στεκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων συνδικαλιστών από τη δημοτική αρχή Αλίμου.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, να βάλει τους διεκδικητικούς αγώνες στον γύψο, να πνίξει κάθε φωνή που αντιστέκεται. Η επιδίωξη της αυτή βρίσκει γόνιμο έδαφος στην αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι τέτοιο το αντεργατικό, αντισυνδικαλιστικό μένος της δημοτικής αρχής που δε διστάζει  να απαιτεί δικαστικά από συνδικαλιστές υπέρογκες αποζημιώσεις (€15.000) επειδή υπερασπίστηκαν διωκόμενη εργαζόμενη συνάδελφο τους, ως όφειλαν.

Καταγγέλλουμε την άρνηση του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να δώσει  το λόγο στον πρόεδρο του συνδικάτου ΟΤΑ. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε συλλόγου, σωματείου, φορέα να μπορεί να τοποθετηθεί δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο. Η στέρηση λόγου είναι βαθιά αντιδημοκρατική και αυταρχική πράξη! 

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως με τέτοιες πρακτικές θα τρομοκρατήσουν τις εργαζόμενες και συνολικά όλο το λαό.  

Καλούμε τις εργαζόμενες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις γυναίκες της λαΐκής οικογένειας του Αλίμου να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις πρακτικές. Να οργανωθούν στα σωματεία τους και να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους.


Κανένας δε θα σταματήσει το ποτάμι των διεκδικητικών μας αγώνων όσο υπάρχει η εκμετάλλευση και η καταπίεση. 


         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΙΜΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.